Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový chléb s vločkami

Domácí chléb je nejen důležitá součást denního jídelníčku, ale také pochoutka, kterou si můžeme připravit podle vlastní chuti. Třeba i plný semínek. Tvaroh mu pak dodá vláčnost, pohanka zas na výživnosti.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 menší bochník

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme pohanku, kterou necháme úplně vychladnout. Krok 2: Semínka opražíme na suché pánvi, v těstě pak budou chutnější a křupavější. Pozor na však na jejich připálení. Krok 3: Troubu rozpálíme na 190 °C. Krok 4: Všechny suroviny smícháme v lepkavé těsto. Bude-li těsto řidší, přidáme malinko mouky. Krok 5: Těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Mokrýma rukama upravíme na bochánek nebo na 2 menší bagetky. Krok 6: Posypeme semínky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C po dobu 45-50 minut. Krok 7: Necháme vychladnout a až poté krájíme.

TIP: Jak správně nakrájet chleba

Zveřejněno 3. 1. 2025

Poznámka autorky janatka

Našla jsem recept na internetu na FB. Těsto je opravdu dost lepivé. Trošku jsem i upravila suroviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový chléb s vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87ZQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový chléb s vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87ZQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tvaroh jemný, vločky, pohanka, mouka špaldová celozrnná, vejce, sůl, kypřící prášek do pečiva

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu