Tvarohové vdolky
Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou porcí povidel a drobenky. Jakmile se z trouby začne linout omamná vůně, budete muset odhánět celou rodinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 874 kJ / 6 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,86 g |
| Tuky | 267,42 g |
| Vláknina | 23,40 g |
| Cholesterol | 999 mg |
| Sodík | 3,92 g |
| Sůl | 9,57 g |
| Sacharidy | 827,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a přidáme 100 ml vlažného mléka. Důkladně rozmícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 15 minut).
Krok 2: Do mísy od robota prosejeme mouku, přidáme cukr, kvásek, vejce, zbytek mléka a rozpuštěné máslo (nebo Heru). Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu (asi 60 minut).
Krok 3: Mezitím smícháme suroviny na tvarohovou náplň a prozatím ji odložíme bokem.
Krok 4: Z másla, cukru a mouky ručně vypracujeme drobenku.
Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Velký nízký plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem.
Krok 6: Z vykynutého těsta na vále vytvoříme 12 kousků, ze kterých vytvarujeme placičky. Lžičkou na ně rozdělíme tvarohovou náplň a opatrně ji zabalíme do těsta. Bochánky pokládáme v dostatečných rozestupech na připravený plech.
Krok 7: Každý bochánek roztáhneme prsty do placky, kterou potřeme povidly (nebo marmeládou) a posypeme drobenkou. Okraje pomažeme rozpuštěným máslem.
Krok 8: Vdolky necháme na plechu ještě chvíli kynout a vložíme je do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Krok 9: Před podáváním vdolky pocukrujeme.
Zveřejněno 19. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrE7
Moje poznámka
Tvarohové vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrE7
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 5 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 19 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 21 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 27 minutami
Domácí veka
KucharkaRenata před 30 minutami
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 47 minutami
Kanadské kuře
pesinova.k před 2 hodinami
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 2 hodinami
Slepice na paprice
vladhn před 2 hodinami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 3 hodinami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 3 hodinami
Tématické fráze:
vdolky s tvarohem,
vdolky z tvarohového těsta,
vdolky recept,
tvarohový vdolek,
tvarohová náplň na vdolky,
vdolky,
pečené tvarohové vdolky,
hanácké vdolky,
tvarohove vdolky s povidly,
hanácké vdolky recept,
tvarohová náplň do vdolků,
nápln na vdolky,
recept vdolky,
vdolky z tvarohem,
vdolky s tvarohem recept,
tvarohová pěna na vdolky,
vdolky s tvarohem a povidly,
tvarohové těsto na vdolky,
vdolky do trouby,
vdolek s tvarohem
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
droždí,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
máslo,
tvaroh,
vejce,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
cukr krupice,
rozinky,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
povidla švestková
Komentáře (63)
Děkuji fotky
Což o mně se říct nedá.
Zkušené kuchařinky si určitě řeknou : že je to hloupý dotaz . . .
Už se těším jak budu péct tak krásně jako ty Vaše
jsem moc ráda za Váš komentář
Mějte se moc hezky
Preji hodne uspechu
jsem ráda, že vás recept nezklamal, děkuji