Zelenina v soli
Přebytky zeleniny ze zahrádky rádi uchováme na zimní čas. V tomto receptu zužitkujeme mrkev, petržel a celer, které naložíme do soli a uchováváme ve spíži až po dobu jednoho roku. Zelenina zůstane krásně křupavá a jako čerstvá.
Suroviny pro 1 dávka
28 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 42 944 kJ / 10 264 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 424,80 g | 
| Tuky | 82,96 g | 
| Vláknina | 884,40 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3 215,97 g | 
| Sůl | 8 038,64 g | 
| Sacharidy | 1 512,32 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59mK
Moje poznámka
					
				
Zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59mK
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelenina do polévky v soli, 
						
						
							zavařování zeleniny, 
						
						
							strouhaná zelenina v soli, 
						
						
							korenova zelenina v soli, 
						
						
							mrkev v soli, 
						
						
							recepty na zavařování zeleniny, 
						
						
							zavařování zeleniny do polévky, 
						
						
							zelenina v soli do polévky, 
						
						
							mleta zelenina v soli, 
						
						
							mrkev a petržel v soli, 
						
						
							kořenová zelenina v soli recept, 
						
						
							zelenina vsoli, 
						
						
							závařování celeru, 
						
						
							polévková zelenina v soli, 
						
						
							strouhaná zelenina, 
						
						
							petržel v soli, 
						
						
							zavařování se solí, 
						
						
							nakládaná zelenina v soli, 
						
						
							strouhana mrkev v soli, 
						
						
							zavařování zeleniny na svíčkovou
						
					
						Suroviny:
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
Komentáře (17)
3 kg mrkve, 1 kg celeru, 1 kg petržel,1 kg cibule, 0,5 kg rajčat červených i zelených, O,25 kg papriky červené i zelené,O,25 kg česneku a 1 kg soli.
Zeleninu nasekáme na robotě nebo i nastrouháme.Na míse promícháme
se solí, napěchujeme do sklenic a nahoře ještě trochu posolíme.Uzavřené sklenice skladujeme ve tmě a chladu(sklep).
Do směsi je možné přidat i 25dg zelených natí(celer,petržel).Ještě
se minestalo,aby se směs zkazila, je aromatická a kromě buchet se dá přidávat téměř do všeho.
Já i kyselinu citronovou nahrazuju šťávou z citronu. Cokoliv hotového z obchodu v sobě už něco "chemického" má