Studená zeleninová polévka
V teplejších dnech přijde vhod lehký a osvěžující pokrm. Studená zeleninová polévka z rajčat, okurky a řapíkatého celeru je skvělou volbou. Je plná čerstvých chutí a krásně voní po bazalce.
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: Všechnu zeleninu nasypeme do mixéru, zalijeme citrónovou šťávou, přidáme snítku bazalky, olej a rozmixujeme.
Krok 3: Podle chuti osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme naředit minerálkou.
Krok 4: Rohlíky nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme na pánvi.
Krok 5: Do jednotlivých porcí polévky rozdělíme krutonky a podáváme.
Zveřejněno 27. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studená zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY72p
Moje poznámka
Studená zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY72p
Nejnovější recepty
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 1 hodinou
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 13 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 18 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno 6. 9. 2025 06:00:03
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
habis před 22 minutami
Italská polévka z pečených paprik a rajčat
IrenaHRA před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 7 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 8 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 8 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 8 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 9 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 11 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 12 hodinami
Suroviny:
rajče,
cibule,
okurka salátová,
česnek,
celer řapíkatý,
šťáva citronová,
bazalka čerstvá,
voda minerální,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
krutony
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.