Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jižanské kuřecí paličky

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 10. 2009 20:23

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky odležení a povaření v mléce je maso báječně měkoučké a šťavnaté.

Do mouky si každý může namíchat koření dle vlastní chuti - granulovaný česnek, muškátový oříšek, pomletou sušenou cibuli, sušenou zeleninu nebo sušené bylinky apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

7. 10. 2009 15:22

Elizko, práve som dojedla. Ďakujem za recept, veľmi mi chutilo. Trochu som urobila zmeny, lebo som nemala otvorený PC a nepamätala som si presný postup, ale vlastne len v korení a v spôsobe obaľovania - nie v sáčku ale v miske. Ako korenie som dala trošilinku zázvoru (chcela som voňavé mäsko a kvet sa "vyparil" niekam)a chilli.
Ja by som ti dala najradšej 1 s hviezdičkou, pretože kuracie mäso v tejto úprave je vynikajúce.

Eliza Eliza

7. 10. 2009 09:21

Magdalenko, recept mám vystřižený už léta z nějakého časopisu a nalepený do jednoho ze svých sešitů s recepty...:-) Bohužel, zdroj je už neidentifikovatelný, navíc jsem ho za ta léta poupravila podle svého...
Budu ráda, když vyzkoušíš a ozveš se. :-)
Drobku, děkuji za odkaz, je velmi zajímavý, zejména pro milovníky ostrých jídel, mezi které se počítám. A ten výraz "paprikologie" :-D:-D.

magdalenka magdalenka

7. 10. 2009 08:50

Veľmi zaujímavý recept. Odkiaľ vlastne pochádza? Skúšam si tipnúť, ale váham...Vybrala som ráno stehná z mrazničky, láka ma odskúšať, v záchvate zdravého stravovania som nesmažila mäso už neviem odkedy...

vybusna vybusna

7. 10. 2009 08:45

drobek dakujem za odkaz o stiplavych paprikach a konecne som pochopila, preco som vyhodila tabasco, netusila som, ze sa tam pridava ocot a pismenka su take male, ze som to nevidela precitat:-8...no a samozrejme som sa ani nesnazila...skratka mala som po pouziti tabasca vzdy pocit, ze mi to pokazilo jedlo...akoby aj nie..napr. do tataraku som si nakvapkala ja debil ocot...:-8

Drobek Drobek

7. 10. 2009 00:29

:-O Chilli tekuté je něco jiného,tohle se má sypat, tekutiny snad až do hotového. Mrkněte se na tu mou stránku, tam je toho opravdu dost a dost. I čím nahradit odporně kyselé Tabasco.:-((

Eliza Eliza

6. 10. 2009 23:14

V Čechách se prodává "chilli mleté" - prostě chilli, tak se to jmenuje. Třeba blbě, ale je to cayenský pepř. 2-3 lžíce jsem napsala za slovo "obojí" - použijeme tedy nějakou kořenící směs a trochu chilli (mletý cayenský pepř) v takovém množství, jak jsme zvyklí a co naše pusa (a útroby) snese...;-)
Snad to na vysvětlenou stačí, ještě to upřesním v receptu. Na odkaz se, Drobku, příležitostně podívám, moc děkuji.

spagetka spagetka

6. 10. 2009 22:38

Jani - mně nejde o pravopis!!!! Prostě píšu, jak jsem zvyklá ...
Jo a mrkněte, na ten odkaz Drobka o něco níž - je to výborně napsaný a srozumitelný!!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 10. 2009 22:32

Však jsem to tak napsala, ne? Tekuté používám víc. Napsala jsem čili, no, tak chili, sory!:-)):-D

spagetka spagetka

6. 10. 2009 22:27

Trochu opravím Janu - chilli použila Eliza mleté - tedy v sáčku - tuším Kotany? A prodávají i ve směsi - píše to poměrně přesně v návodu. Jani - existuje i tekuté chilli, nebo taky tabasco, ale tady se jasně píše o mletém, takže suché. Jinak - se dají použít mleté chilli papričky, Jo a na chili con carne určitě ne ...Je to ten sáček s podtitulem cayenský pepř, co má Drobek na těch stránkách!!!! Takže - to je ono - Eliz, mrkni tam, jestli se nemýlím, prosíím ;-):-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 10. 2009 22:22

Drobek, čili je tekuté, v takové podobné lahvičce, jako třeba sojovka, ale taky sypké, jako paprika v sáčku. Momentálně ho nemám, jinak bych tady přidala fotku, abys měl představu. Snad bude mít Eliza?;-)

Drobek Drobek

6. 10. 2009 22:18

:-p Moc se mi to líbí, jen poněkud tápu co myslíte tím chilli. Narazil jsem na to v mnoha receptech a opravdu nevím co si představit. je to mleté chilli, tedy cayanský pepř, to by při 2 - 3 lžících byla sebevražda, nebo je to kořenící směs na chilli con carne?:-O
Jukněte na můj rozbor http://drobek.eml.cc/vsechno/ostre.htm, Paprikologie, tam se vysvětlí o čem mluvím.
Nechci být hníidopich, jen mám rád když se věcem říká tak, aby tomu lidi rozuměli.
Děkuju.:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 10. 2009 21:52

Hmm, tak to jsem ještě nedělala a že jsem teda z kuřete dělala kde-co;-) Líbí se mi to! :yes:

spagetka spagetka

6. 10. 2009 21:07

Eliz - to mléko ...:yes::yes: bezva ... vyzkouším ;-):-p:yes:

Dooga Dooga

6. 10. 2009 20:34

To vypadá dobře. Určiže zkusím. Zatím ti patří bod.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí paličky kuřecí paličky recept recept na kureci palicky kuřecí paličky recepty recepty na kuřecí paličky kuře tabasco čili con carne recept kuřecí paličky recepty kureci palicky čím nahradit tabasco jižanské kuře jižanské kuře recept kuřecí paličky v trojobalu palicky na maso jižanské smažené kuře cilli con carne kuřecí paličky kuřecí paličky-recept kuřecípaličky chili con carne recept smažené kuřecí paličky

Suroviny: paličky kuřecí, mléko, mouka hladká, chilli, vejce, pepř, sůl, olej

TopRecepty.cz

Jižanské kuřecí paličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0VL