Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koleno v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 812 kJ /
911 kcal
Bílkoviny24,36 g
Tuky1,50 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy186,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kolenách narežeme kožu, osolíme, okoreníme, dáme do namočeného hrnca, trošilinka podlejeme a dáme do trúby. Krok 2: Medzitým si očistíme zemiaky, pokrájame na kocky. Krok 3: Keď je mäso skoro mäkké, pridáme zemiaky, cibuľu a cesnak, premiešame vo výpeku, rozložíme okolo mäsa, dosolíme a dopečieme do chrumkava bez poklopu.

Zveřejněno 14. 10. 2009

Poznámka autora magdalenka

Konzumujeme napr. so šalátom z kyslej kapusty, alebo čo nám chutí. (niekoho pošleme včas pre pivo)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Koleno v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5y7

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Koleno v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5y7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

...koleno... právě jsi ten svůj římský hrnec degradovala na obyč. pekáč, tuk zalepil póry, ten říman už jaktěživ nenatáhne vodu, což je jeho základní funkce...

Ruruch: Podle fotky to vypadá na glazovaný římský hrnec, který pórovitý není už z výroby, takže se pečením kolena pravděpodobně vůbec nijak nedegradoval.

Ruruch: ja s vaším hrncom nemám nič spoločné, nemohla som ho ja degradovať. Jeho použitie aj údržbu je vhodné si naštudovať.

Koubkova:myslím, že tým to len urýchliš. Viem, že sú tu recepty na koleno najprv uvarené, potom zapečené - potreté nejakou marinádou. Je to vždy dobré, kto má rád kolená - si pochutí.

Co když to koleno nejdřív nechám povařit v papinovo hrnečku :-? hrnec nemám:-)

magdalenka::-D ale už aj mne zachvílku ostane iba rímsky hrniec a bez kolena

mia2404:ty sa máš...ja nemám ani koleno - teda pečené - už ani ten hrniec...

a už máme kolienko :-), pridávam fotku +1:yes:

Římský hrnec nemám:-/ale kolena máme rádi a dělám v troubě:-8
Receptík je :-pa Mirčiny fotky:-Kbodík letí;-)+:yes::yes:

Magdalenko:-) ty víš,že nemusíš;-). Jsem ráda,že si fotky ponecháš:-8.

Mirka, mne sa už po tebe tiež "stýskalo", už som si myslela, že sa hneváš...tvoje diela už nepotrebujú komentár...;-) mám ti stále lichotiť?

Magdalenko:-) už se mi stýskalo po "mé" dvorní spisovatelce:-K a tak jsem opět zaskočila mezi tvé recepty a vybrala si tento;-). Kolena jsem nevykošťovala,den předem je naložila do cibule,česneku,soli a kmínu a pak pekla dle tvého rcp. Byla to vynikající večeře:-p,jen pivo se hospodskému včera nějak nepodařilo,tak jsme zapíjeli b. vínkem:-8. Posílám boďku č.3 a pár fotek.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
římský hrnec recepty, vepřové koleno v římském hrnci, rimsky hrnec, recepty pro rimsky hrnec, vepřové koleno pečené v římském hrnci, pečené vepřové koleno v římském hrnci, římský hrnec - recepty, recepty v římském hrnci, římský hrnec recepty vepřové koleno, vareni v rimskem hrnci, vepřové maso v římském hrnci, římský hrnec na maso, pečené vepřové koleno v římském hrbci, uzené koleno v římském hrnci, vepřové koleno na majoránce, uzené vepřové koleno pečené v římském hrnci, pečené maso v římském hrnci, rimsky hrnec veprove, vepřové koleno římský hrnec, vepřové v římském hrnci

Suroviny:
koleno vepřové, sůl, kmín celý, pepř, majoránka, brambory, cibule, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu