Chuťovková pěna ze žloutků
Krásně nazdobené jednohubky jsou neodmyslitelnou součástí silvestrovských oslav. Jednohubky se žloutkovou pěnou, ozdobené dle vašich preferencí, budou ze stolu mizet rychlostí blesku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 587 kJ / 2 291 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,30 g |
| Tuky | 234,45 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 2,65 g |
| Sodík | 3,01 g |
| Sůl | 7,55 g |
| Sacharidy | 5,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky vyšleháme se změklým máslem a ostatními ingrediencemi do hladké pěny.
Krok 2: Rohlíky (nebo veku či bagetky) nakrájíme na kolečka. Zdobicí sáček naplníme pěnou, kterou naneseme na připravené pečivo.
Krok 3: Zdobíme dle chuti, buď sardelovými očky, na plátky nakrájenou kyselou okurkou a petrželkou, nebo půlkami vařených křepelčích vajec, majonézou, kouskem kapie a petrželkou.
Zveřejněno 17. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chuťovková pěna ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yol7
Moje poznámka
Chuťovková pěna ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yol7
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 43 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 46 minutami
Mila kuličky
Marule před 1 hodinou
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 2 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 21 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 21 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 22 hodinami
Tématické fráze:
pěna ze žloutků,
vaječná pěna,
pěna z vařených žloutků,
cukroví ze žloutků,
recepty ze zloutku,
sardelová očka,
čím nahradit sardelovou pastu,
ze žloutků,
žloutky,
sardelová očka recepty,
sunkova pena se zloutky,
cukroví z vaječných žloudků,
vaječné očka,
pěna z vaječných žloutků,
pěna z oček,
pěna z žloutků,
jak vypadají chutovky,
vaječný pěna,
žloutek,
vyslehani zloutku
Suroviny:
žloutek,
máslo,
pasta sardelová,
šťáva citronová,
sůl,
očka sardelová,
okurky sterilované,
petrželka,
vajíčka křepelčí,
majonéza,
kapie,
petrželka,
pečivo
Komentáře (5)