Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční perníčky

Voňavé perníčky patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Ať už je necháte jen tak, nebo je bohatě ozdobíte, vždy se po nich zapráší. Díky sádlu vydrží dlouho vláčné, ale nemusíte se bát, že by bylo v těstu cítit.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 172 min Doba tepelné úpravy: 8 min + doba odležení těsta

180 min (172 min příprava + 8 min tepelná úprava, + doba odležení těsta)

5. 11. 2009 01:07

Suroviny pro 60 kusů

60 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 056 kJ / 5 272 kcal
Bílkoviny122,74 g
Tuky100,33 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 578 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy959,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Darinka

25. 11. 2012 19:47

http://www.toprecepty.cz/recept/8525-vanocni-perni...aby ty perníčky změkli , stačí když je dám ozdobené jenom do krabice? Děkuji

bestinka16

14. 11. 2012 18:59

:-K

Míša

26. 7. 2012 11:18

Ahoj,tak právě jdu péct...je sice léto ale na pernníčky máme strašnou chut :) díky za recept :)
;-)

Lucka

7. 12. 2011 11:55

Taak, zrovna jsem dopekla. Perníčky jsou výborné! Jednoduchý, rychlý recept. Dělala jsem je poprvé a jiné už ani dělat nebudu:)Teď už jen nazdobit a je to:)):yes:

Aňňa

30. 8. 2011 17:56

ahoj holky, tak jsem tedka vyzkoušela recept... ne nezbláznila jsem se nepeču na Vánoce už, jen jsem dělala pláty na ceny do závodu :) musím moc pochválit je fakt super. Zkoušela jsem to i z té celozrnné mouky. Měla jsem 3 těsta: 100% celozrnné, pak půl na půl a pak 100% necelozrnné. Osobně se mi nejvíc zamlouvalo to půl na půl i po chuťové stránce a tak, ono to celozrnné těsto je trošku tužší, takže je i lepší manipulace a tak. Ale jinak jsem i dělala všechno podle oka, jako někde víc medu někde míň :) a i odležovala každý jinak, takže asi tak. Ale jinak se to moc povedlo takže díky moc :)) :yes::yes:

b.hanika

12. 12. 2010 04:11

skvelý recept :-)

Lenka

1. 2. 2010 09:14

Děkujeme za super recept,jsou hned výborné a v tomto bláznivém počasí zabavím malého:-)jdeme péct zase;-)

cardanka

18. 12. 2009 08:47

tejaja děkuji :-K za bodík a hlavně za přidané fotky,jsou krásné:yes:, já jsem je nestačila udělat, můj 5-ti letý syn si sám perníčky vykrájel a dal na plech, já jen válela a válela:-)těsto a sotva stačili vychladnout už je počal konzumovat, a tak fotit nebylo skoro co.:-8

tejaja tejaja

18. 12. 2009 08:08

Výborné, mäkké, nadýchané:yes: Bodík +:-D;-):yes:

cardanka

6. 11. 2009 10:43

finneta, měla jsem na mysli sádlo vlastní domácí, asi byla chyba napsat jen tuk, opravím to v receptu, děkuji za připomínku a omlouvám se:-K, pokud jsem neměla domácí dělala jsem i ze 100% tuku kupovaného a máš pravdu :-) že jsou hned měkké :yes:, co se týče počtu, mám jich z této dávky méně, neboť syn si peče čertíky a mikuláše atd.:-)) což jsou větší tvary, jinak souhlasím s finnetou:yes:, bohužel z žitné mouky jsem perníčky nepekla...:-// třeba někdo vyzkoušel a podělí se s námi

janatka janatka

5. 11. 2009 13:05

Ony ty recepty jsou hodně podobné,jen třeba nějaké maličkosti jsou rozdílné.Vím,že se také dává rum nebo žitná mouka,to nevím jaké by to bylo, ještě nemám vyzkoušeno.Už z vás někdo jo????Napište mi prosím.

suzanna

5. 11. 2009 13:00

Díky:-)

finneta

5. 11. 2009 12:57

nevím, jestli můžu, ale odpovím za Janu. mám jich plnou mísu - zhruba 60 -70 ks.:yes:

suzanna

5. 11. 2009 10:59

Jani, prosim te, jake mnozstvi pernicku z teto davky asi tak je? Diky:-)

finneta

5. 11. 2009 08:21

dělám stejné, pouze dávám místo prášku do perníku Směs do perníčků (je tam badyán, anýz,...) tuším, že výrobce je Kotányi. ale nevím to jistě. navíc když dáte místo tuku sádlo, budou perníčky hned měkké. jinak jana nenapsala, že takhle hned po upečení ztvrdnou a musí se dát změknout. dělám to tak, že do misky dám perníčky, na to pečící papír a na to položím rozkrojené jablko. :yes: jinak dávám bod,protože je znám;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pernicky recept recept na pernicky perníčky recept pernicky domácí perníčky perníčky vánoce recepty na perníčky vánoční perníky recepty na perníčky vánoční perničky vánoce recept jak se pečou perníčky recepty perníčky jak uchovávat perníčky těsto na vánoční perníčky perníčky z žitné mouky jak uchovat perníčky uchování perníčků vánoční perníčky top recepty perníčky recepty top recepty perníčky

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, med, sádlo, vejce, prášek do perníku, vejce, cukr moučkový, bílek, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Vánoční perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1Lz