Vdolky

Michaela Medkova Kuchařka: Michaela…

Doba přípravy: bez kynutí 45min. Slané pečivo 50 názorů

Suroviny

0,5O kg hladké mouky
2 dcl oleje
2,5O dcl mléka
1 droždí
2 vejce ( 1 do těsta a 1 na potření)
sůl
mák
lžička cukru na kvásek
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek z droždí, mléka a cukru. Smícháme s moukou, vejcem, olejem a solí.

  2. Těsto necháme vykynout.

  3. Po vykynutí uděláme z těsta 16 kuliček, které položíme na plech s pečícím papírem. Kuličky na plechu zploštíme a potřeme vejcem, posypeme solí a mákem.
    Můžeme sypat dle libosti i kmínem a nebo sezamem.

  4. Dáme péci.

  5. Po upečení potřeme vdolky olejem.

Poznámka

Výborná příloha ke gulášové,drštkové a nebo hrachové polévce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 140 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vdolky

  • Mishka Mishka(neregistrovaná)

    Michaela Medkova: Teď jsem vdolky dopekla a jsou skvělé... Už jsem zkoušela péct podobné, ale do těsta se nepřidával olej a po upečení byly tuhé a druhý den tvrdé jak broky:-)) Tyhle proti nim nemají chybu... Dávám bodík :-)

    Michaela Medkova:

    Odpovědět

  • Andreo6 vdolky solím vždy tak, jak se říká špetkou soli na každý vdolek.Myslím, že příště se povedou přesně osolit.Jsem ráda, že se povedly.

    Odpovědět

  • Andrea6 Andrea6

    Dobrý den, teď jsem vytáhla vdolky z trouby, jsou skvělé. Ale samozřejmě jsem si neuvědomila, že dělám slané vdolky a dala tam pouze špetku soli a jsou málo slané. Můžete poradit kolik soli dáváte? Jinak dávám bodík. Dík.:yes::-p:-*:-D:-))

    Odpovědět

  • Val Val(neregistrovaný)

    aaaaa ty milujuuuuuu. Víc cukru prosííím :-D

    Odpovědět

  • Lído, jsem ráda, že se vdolky povedly

    Odpovědět

  • Lída Lída(neregistrovaná)

    Paní Medková dnes jsem pekla vaše vdolky a můžu říci že je recept úžasný a skvěle se povedly moc děkuji:-p:-*

    Odpovědět

  • Ahoj kafnak, tedy přesně jsem nikdy nesledovala čas, jak dlouho vdolky peču.Prostě až jsou takové nazlátlé, tak jsou hotové.

    Odpovědět

  • kafnak kafnak(neregistrovaný)

    Ahoj:-)prosim Vás, jak dlouho se ty vdolky pečou..??..děkuji;-)

    Odpovědět

  • Ještě chci upřesnit, 1vejce přijde do těsta a 1vejcem vdolky potíráme.

    Odpovědět

  • Cathleen, recept je v pořádku, mám ho od své kamarádky, která je dobrá kuchařka.Sama jsem vdolky již několikrát pekla a jsou výborné.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Cathleen, to bude evidentne preklep, snáď to autorka upresní...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Možná receptu špatně rozumím, ale na 500 g mouky přijde tolik tektiny?:-O 2 dcl oleje = 200 ml, 2,50 dcl mléka = 250 ml, 2 vejce = asi 100-120 ml.....je dcl decilitr?

    Odpovědět

  • Stuska Stuska(neregistrovaná)

    Pro Dr.Holuba nevím , jestli jste měli nouzi o vajíčka, ale u nás se vždy při kynutí rozpeků dává to kynutého těsta vajíčko, recept mám napsaný od babičky.Ještě jsem si to šla ověřit.No nic v každé rodině je to jinak.

    Odpovědět

  • Simo díky za bodík:-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tedy Miško,koukám:-O:-Ojak si se zlepšila,už máš i fotečky přidané a hned to lépe vypadá,je to fakt,že když u receptu není fotka tak tolik nezaujme.Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: vdolky vdolky s mákem vdolky jednoduché vdolky recept recept na vdolky slané vdolky recept na vdolky slané s mákem vdolky do trouby slane vdolky recept vdolky s mákem recept vdolky k čočce vdolky bez kynutí slané vdolky k polévce vdolky k mrkvi vdolek vdolky recept jednoduché vdolky z trouby sypánky nejlepsi kynute vdolky slané vdolky s mákem

Zapomněl/a jsem heslo