Jihočeské bosáky-drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
Nutriční hodnoty
Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,70 g |
Tuky | 10,68 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 7,77 g |
Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bosáky mě před mnoha lety naučil tchán, jsou bezvadný a hodně rychlý. Hodí se ke všem pečeným masům a u nás v Jižních čechách se dělají nejvíc k huse a kachně se zelím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2009 18:01
10
19. 11. 2009 17:53
Mirko, ale jestli má manžel rád houskové knedlíky, tak ani nepozná, že jsou to Bosáky-teda když mu to neřeknešjá jsem vypozorovala, že je chlapi mají dost rádi, protože jim to připomíná ty houskové
19. 11. 2009 17:35
Bibinko máš pravdu hodně podobné stlačovaným, jen brambory strouháme na větších okách, ale vlastně vždyť jsi to četla. Příležitostně vyzkouším drbáky, posílám bodík.
19. 11. 2009 15:28
Máme je moc rádi,bodík je tvůj.
19. 11. 2009 14:25
Bibinko, podobné dělám, jen ne solamyl, ale hrubou krupici, i když to vyzkouším i s ním
19. 11. 2009 13:57
Bibinkopodobné knedlíky mám v jihočeské kuchařce a už jsem o nich párkrát uvažovala.Můj muž by to asi nejedl(neví co je dobré),ale já když je u tebe vidím,tak do toho půjdu.Boďka je tvá.
19. 11. 2009 13:51
Bibi, ty píšou! Zajímavá příloha.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 27 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 28 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 28 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 32 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 38 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hostina na svatého Martina: Připravte si husí pečínku, svatomartinské rohlíčky nebo kaldoun!
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Další recepty
Tématické fráze: knedliky drbaky knedlíky bosáky knedlíky recepty bosáky knedlík bosák knedlík drbák bosáky knedlíky bosak knedlik jihočeské knedlíky bosaky knedlik jihočeské recepty drbáky knedlíky jihočeský knedlík bosaci bosaky se zelim recept na knedliky bosaky chlupaté knedlíky bosáky recept bosáky s rohlíky knedlik drbaky bosáky z rohlíků jak se vaří bosáky
Suroviny: brambory, rohlík, solamyl, sůl
Jihočeské bosáky-drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
22 názorů