Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,90 g |
Tuky | 0,84 g |
Vláknina | 21,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Pro ty, co mají systém Bio Vac nebo Vacsy: Nádobu uzavřeme a odsajeme vzduch. Opakujeme 3x. Odsátí vzduchu rozšíří póry v mase a lépe se proleží. Stačí 4 hodiny. Samozřejmě jde dělat i klasicky, musí se však čekat 5-7 dní.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Západočeské utopenečky dle Jarouše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxVM
Moje poznámka
Západočeské utopenečky dle Jarouše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxVM
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Slavista62 před 3 hodinami
Kuře na paprice
Aztec před 7 hodinami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 9 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 10 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 10 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 10 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 11 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 11 hodinami
Tématické fráze:
utopenci od jarouše recept,
západočeská kuchyně,
utopenci od jarouse,
utopenci s cerstvým zelím,
utopenecky salát,
vacsy,
klatovský deník,
vacsy utopenci,
vacsy system,
děláme utopence,
utopenci worcestr,
staroplzenecky utopenec,
klatovský deník recepty,
vacsy recepty,
zapadoceska kuchařka,
nakladani masa ve vakuu,
utopenecký salát recept,
recept utopenci od jarouše,
nakladani utopencu,
bio vac
Suroviny:
špekáček,
cibule,
ocet,
voda,
koření nové koření,
pepř,
koření hřebíček,
bobkový list,
koření country,
cukr
Komentáře (18)
jestli můžu přidat taky receptík - kdo chce, ten si ho opíše, já fotku nemám takže:
finta spočívá v naříznutí špekáčku - nařízneme podélně tak, abychom získali plát jako na ptáčky. Takto naříznutý přidržíme a potřebe feferonkovou pastou. přidáme cibuli a držení uvolníme. Špekáček se sroluje a náplň zůstane uvnitř.
Klademe do sklenice, prokládáma nakrouhaným čerstvým zelím, paprikou, cibulí a prosypeme celým pepřem. Nesolit (pasta je slaná) vše pak zalijeme nálevem DEKO a nejmíň týden uležet.
tento recept vyhrál taky v soutěži - jmenuje se Staroplzenecký utopenec, autora bohužel už nevím a recept byl uveden v Klatovském deníku
K receptu nejsou žádné komentáře.