Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkké a voňavé vánoční perníčky

Bez perníčků by to snad ani nebyly ty pravé Vánoce! Perníčky podle tohoto receptu jsou měkké hned po upečení, takže je můžete péct až těsně před svátky. S přípravou těsta, vykrajováním a pečením perníčků i s jejich zdobením velmi rády pomáhají děti.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 72 min Doba tepelné úpravy: 8 min Bez doby odležení a zdobení těsta. Doba tepelné úpravy na 1 plech

80 min (72 min příprava + 8 min tepelná úprava, Bez doby odležení a zdobení těsta. Doba tepelné úpravy na 1 plech)

20. 12. 2009 19:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie20 951 kJ / 5 007 kcal
Bílkoviny86,38 g
Tuky191,77 g
Vláknina16,62 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 3,65 g
Sůl0,68 g
Sacharidy725,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud se těsto bude drobit, přidejte máslo, pokud se bude lepit, přidejte trochu mouky.

Pokud jste na jedlou sodu a kypřící prášek citlivější a štípe vás, raději dejte méně než více. Těsto nabyde a změkne i s menším množstvím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gabina_I

8. 12. 2010 13:44

Runda: Dobrý den, bohužel to netuším, kde se stala chyba. Já je dělala v neděli ze dvou dávek a mám je už i nazdobené a jsou měkké, jen musí ještě trošku zvlhnout. Ale mám je v pořádku, opravdu nechápu, byly tam dány veškeré suroviny? jedlá soda, kypřící prášek atd??? opravdu netuším, nikdy mi neztvrdly a je mi to líto, že vám ano... někde musel abýt chyba v postupu... bylo těsto odležené? zabalím těsto do potravin. folie, dám do mísy a nechám "pracovat" zabalené 1-2dny ve špajzu nebo na parapetu, nedávám do velkého chladna. Pak zpracuju...

rebeka rebeka

8. 12. 2010 11:07

Ruda,já sice nejsem autorka receptu:-8nicméně mě se osvědčilo toto:pokud jsem měla nějaké cukroví "betonovější":-Ddala jsem ho do krabice společně s rozkrátým jablkem,pokud možno do chladnější místnosti..a bylo krásně měkké a vláčné;-):yes::-K

Runda

8. 12. 2010 11:00

Dobrý den, chci se zeptat :
Váš recept se mi velice líbil, tak jsme doma dělali 3 dávku těsta na perníčky podle Vás.
Bohužel nevím, kde se stala chyba, ale perníčky byli měkké jen když byli teplé.Teď jsou tvrdé jako beton ;-(Vánoce jsou tu cobydup a já e bojím, že nebudou měkké.
Asi jsem někde udělala chybu :( Nevíte v čem to může být? Nechala jsem je 8 minut v troube, suroviny jsem dodržela.
Budu muset asi udělat trik s vařící vodou v kuchyni, která z kuchyně udělá saunu a perníčky vlhko pochytí a snad změknou.
Ikdyž to vypadá, že jsem to zmrvila, recept je super, těsto skvěle chutná, výborně se s ním pracuje, je opravdu krásně voňavé.
Držte mi prosím paleček, aby do Vánoc byli měkké.

Romisecek

6. 12. 2010 12:02

Tak jsem je upekla,dělaly se dobře,ale musím uznat,že to docela moc čpělo po tom kypřícím prášku. Na perníčky jsem sice začátečník,ale i do buchet dávám jen trošku. Jinak přítel se do nich tak pustil, že už budou skoro snědené:-)a vůbec nic mu nevadí

Gabina_I

3. 12. 2010 22:28

nám neztvrdy nikdy, ani měsíc ani týden před vánocemi... takže myslím kdykoliv... ;-)

qazzy

3. 12. 2010 15:28

Ahoj, mám jen takový dotaz - kdy asi mám tyhle perníčky upéct, aby byly do Vánoc měkké a neztvrdly? Myslela jsem tento víkemd, ale bojim se, že ztvrdnou...

pajkolinka

25. 11. 2010 21:59

Moc krásné perníčky, já letos pekla dvě várky,ale bohužel jsem je musela vyhodit vždy jsem je měla takové krpaté a nebyly tak krásně hladké jako Vaše. Zkusím zítra Váš receptík.

karkulka5

20. 11. 2010 15:09

Sice jsem to neudělala přesně podle receptu, ale dodržovala jsem zaklád, právě jsem to dodělala a je to skvělé, musela jsem to schovat, protože by táta jinak vyjedl všechny :-)):yes::-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 10. 2010 23:44

:yes::yes:

Gabina_I

21. 12. 2009 23:35

jeden plech je tam vyfocený 2x... moc jich není jen dva plechy ;-) a silné vyválíme jak je psané v receptu.

ercicka ercicka

21. 12. 2009 08:43

mne sa zda na pol kila muky 2cl sody a este 3cl prasku do pernika strasne moc. na aku hrubku vyvalkas tie perniky?

Aneta Aneta

20. 12. 2009 20:29

Jsou moc pěkné Gábi, takové lesklé.Ukládám a posílám bodík:yes::-)

Gabina_I

20. 12. 2009 20:17

No tenkou... balím polevu do celofánu nebo udělám kornout z pečícího papíru, musí tam být tenká dírka...ono se to postupně cukrem ucpává, tak je potřeba to rukou pořád točit a upravovat aby byla tenká.. děkuji za pochvaly...:-8

ivulinka ivulinka

20. 12. 2009 20:13

Gabčo, pěkná práce:yes:, obdivuji každého, kdo si troufne na zdobení perníčků. Bodík:yes:.

Vendy

20. 12. 2009 19:51

nádhera, jak to děláte, že máte tak slabounkou nitku?

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vanocni pernicky měkke měkké vánoční perníčky zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky vánoční perníčky recept dobré vánoční perníčky vánoční cukroví perníčky vanocni pernicky ihned mekke perníčky ihned k jídlu vanocni pernicky mekke recept recept na měkké vánoční perníčky recept na vánoční perníčky měkké pernicky vanocni nejlepsi vánoční perníčky recept na vánoční perníčky zdravé vánoční perníčky recepty na vánoční cukroví pernicky nejlepší těsto na perníčky zdobíme vánoční perníčky kornout na zdobeni pernicku

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, med, soda jedlá, koření do perníku, kakao, bílek, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Měkké a voňavé vánoční perníčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYRw