Škvarkovníky
Jako naprosto skvělou přílohu k vydatným přesnídávkovým polévkám a nebo jen tak můžete podávat škvarkovníky s jejichž přípravou vám může pomoci i domácí pekárna. Důležitou součástí přípravy těsta je jeho překládání, jedině tak budou krásně nadýchané.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 44 496 kJ / 10 635 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 226,96 g | 
| Tuky | 746,23 g | 
| Vláknina | 36,72 g | 
| Cholesterol | 1,07 g | 
| Sodík | 22,32 g | 
| Sůl | 55,04 g | 
| Sacharidy | 734,41 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Škvarky sa zomelu.
	Krok 2: Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie.
	Krok 3: Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások.
	Krok 4: Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žĺtok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť.
	Krok 5: Potom cesto dáme na tablu, rozvaľkáme a natrieme škvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto, prekladáme 3x a na tretí raz už vykrajujeme.
	Krok 6: Kladieme na suchý plech, potrieme vajcom a necháme trocha podkysnúť. Pečeme na 190 °C do zozlatnutia.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Moje poznámka
					
				
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							škvarkové pagáče od babičky, 
						
						
							domácí škvarkovníky, 
						
						
							recepty se škvarkami, 
						
						
							jak dlouho péct škvarkové placky, 
						
						
							domaci skvarkove placky, 
						
						
							škvarkovíky, 
						
						
							skvarovniky, 
						
						
							jak péct škvarkové placky, 
						
						
							vykrajovátko na pagáčky, 
						
						
							jak dlouho péct škvarkový placky, 
						
						
							skvarkovniky z domacich  skvarek, 
						
						
							lístkové škvarkové placky, 
						
						
							rillettes v domaci pekarne, 
						
						
							škvarkové placky z listového těsta, 
						
						
							pagáče se škvarkami, 
						
						
							jak se preklada listove testo, 
						
						
							jak dlouho pect skrvarkove placky, 
						
						
							www,skvarkovniky.cz, 
						
						
							recept lístové škvarkovníky, 
						
						
							kuchar jenda 1
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							droždí, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							vejce, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kmín celý
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (44)
To budou pořádně mastné pagáčky (i finančně).
Podle váhy škvarků dávám stejné (nebo i menší) množství mouky
- na kolika stupnech a jak dlhou se maji pect???
nechci to pokazit tak se radeji zeptam...
dekuju :)