Škvarkovníky
Jako naprosto skvělou přílohu k vydatným přesnídávkovým polévkám a nebo jen tak můžete podávat škvarkovníky s jejichž přípravou vám může pomoci i domácí pekárna. Důležitou součástí přípravy těsta je jeho překládání, jedině tak budou krásně nadýchané.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 496 kJ / 10 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,96 g |
Tuky | 746,23 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 22,32 g |
Sůl | 55,04 g |
Sacharidy | 734,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Škvarky sa zomelu.
Krok 2: Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie.
Krok 3: Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások.
Krok 4: Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žĺtok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť.
Krok 5: Potom cesto dáme na tablu, rozvaľkáme a natrieme škvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto, prekladáme 3x a na tretí raz už vykrajujeme.
Krok 6: Kladieme na suchý plech, potrieme vajcom a necháme trocha podkysnúť. Pečeme na 190 °C do zozlatnutia.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Moje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 25 minutami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 1 hodinou
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 5 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 6 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče od babičky,
domácí škvarkovníky,
recepty se škvarkami,
jak dlouho péct škvarkové placky,
domaci skvarkove placky,
škvarkovíky,
skvarovniky,
jak péct škvarkové placky,
vykrajovátko na pagáčky,
jak dlouho péct škvarkový placky,
skvarkovniky z domacich skvarek,
lístkové škvarkové placky,
rillettes v domaci pekarne,
škvarkové placky z listového těsta,
pagáče se škvarkami,
jak se preklada listove testo,
jak dlouho pect skrvarkove placky,
www,skvarkovniky.cz,
recept lístové škvarkovníky,
kuchar jenda 1
Suroviny:
mouka polohrubá,
škvarky,
droždí,
cukr moučkový,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
žloutek,
mléko,
olej,
vejce,
kmín celý
Komentáře (44)
To budou pořádně mastné pagáčky (i finančně).
Podle váhy škvarků dávám stejné (nebo i menší) množství mouky
- na kolika stupnech a jak dlhou se maji pect???
nechci to pokazit tak se radeji zeptam...
dekuju :)