Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 18 507 kJ / 4 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,68 g |
Tuky | 248,48 g |
Vláknina | 36,82 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 498 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 422,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...
Tím, že je marcipán v podstatě přeslazený, ve ztužovači je taky přidaný cukr, není nezbytné krém ještě sladit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2011 08:53
Hanko, dík, jsem zase o něco chytřejší
Cathleen, děkuju za pochvalu mého životního díla, obávám se, že víc už ze mě nevypadne
Cathleen, děkuju za pochvalu mého životního díla, obávám se, že víc už ze mě nevypadne
28. 1. 2011 08:41
tak tohle bych zase nesvedla já
28. 1. 2011 08:37
Zizalo nádhera
Opravdový marcipán netvrdne proto, že je tam velký podíl mandlí, které jsou mastné, proto se z něj ani nedají moc tvořit fogurky a je lepší jen na potahování
Opravdový marcipán netvrdne proto, že je tam velký podíl mandlí, které jsou mastné, proto se z něj ani nedají moc tvořit fogurky a je lepší jen na potahování
28. 1. 2011 08:29
Ano, minule jsem z nouze dala med a šlo to taky
27. 1. 2011 23:32
KRÁSNÝ DORT,NA U ČOKOLÁDOVOU HMOTU MUŽU POUŽÍT I MED??TO PRÁVĚ NEVÍM....
4. 1. 2010 21:06
Sodovko, třetí den, když zbýval z dortu poslední kousek, byl marcipán už opravdu hodně měkký. Netekl vůbec, jen ty dva dny byl příjemně měkký. Já jsem byla ráda, vadí mi, když marcipán ztvrdne, pak už nám nechutná. Nemohla ta vyšší trvanlivost být i tím, že jsem měla opravdu pravý marcipán z mandlí?
4. 1. 2010 20:11
Žížalo, velice hezký dortík. Chci se jenom zeptat.
Potahovací hmota z marcipánu ti netekla? Jde o to, že cukráři pod potahovací hmotu z marcipánu NEDOPORUČUJI krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový, jogurtový, ze zakysané smetany). Tyhle ingredience by v krému (když se dort potahuje) neměly být. Pod marcipán je nejlepší krém máslový, nastavovaný kaší nebo pudinkem. Ale POZOR! Pudink se musí udělat z vody. Pokud je z mléka, stává se, že marcipán teče (vlhne). Proto by mě zajímalo, jak to bylo u tebe. Tvůj krém je fantastický
. Dělám ho dost často. Místo oříšků strouhám čokoládu. Jenom bych měla obavy, dát ho pod marcipán. Za nádherný dort, posílám bodíka.
Potahovací hmota z marcipánu ti netekla? Jde o to, že cukráři pod potahovací hmotu z marcipánu NEDOPORUČUJI krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový, jogurtový, ze zakysané smetany). Tyhle ingredience by v krému (když se dort potahuje) neměly být. Pod marcipán je nejlepší krém máslový, nastavovaný kaší nebo pudinkem. Ale POZOR! Pudink se musí udělat z vody. Pokud je z mléka, stává se, že marcipán teče (vlhne). Proto by mě zajímalo, jak to bylo u tebe. Tvůj krém je fantastický
. Dělám ho dost často. Místo oříšků strouhám čokoládu. Jenom bych měla obavy, dát ho pod marcipán. Za nádherný dort, posílám bodíka.
4. 1. 2010 19:46
Dvěma slovy: nádherná práce.
A mě se hnědá líbí. Bodík udělen.
A mě se hnědá líbí. Bodík udělen.
4. 1. 2010 15:42
4. 1. 2010 15:14
Gábinko díky moc za informaci.Tady u nás na vesnici jsem ještě nic takového neviděla ,budu se muset vydat za hranice (SRN)mám to jen přes kopec.
4. 1. 2010 15:06
Jani, myslím, že ta od Nestlé by mohla být kvalitní...já bych ji už nebarvila, sirup by musel být nějaký čirý (med by nešel). Ta Míša z odkazu dělala celý dvoupatrový dort s bílými i hnědými růžemi:http://cook.blog.cz/0904/cokoladovy-dvoupatrak-se-...
Na to, že je to teprve 15letá holka, je fakt šikovná
Na to, že je to teprve 15letá holka, je fakt šikovná
4. 1. 2010 15:01
Irrenko, koukni sem http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... Je to želatinový ztužovač,který se nemusí vařit
4. 1. 2010 14:50
Dort je opravdu nádherný, jen jaksi nevím co je to ztužovač za studena, to není ztužovač do šlehačky?I když jsem ho neochutnala posílám bodíka, protože ten může chutnat jen výborně.
4. 1. 2010 14:43
Jarko, tak to je krásné!!! Docela by mne zajímalo, jestli existuje i tak kvalitní bílá čokoláda, ze které by se dalo obarvením zhotovit takové krásné ozdoby. Bodík+6.
4. 1. 2010 14:41
Moc hezký dortík a zajímavá náplň s těmi oříšky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 2 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 2 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 2 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 5 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 5 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 7 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 8 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Duhový dort: Naučíme vás, jak připravit, upéct a složit barevné korpusy, které v řezu vypadají jako duha
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Do Sbírky potravin se zapojí více než 180 obchodů Tesco po celé ČR a také Tesco Online nákupy
Další recepty
Tématické fráze: brněnský dort fotopostup brněnský dort-fotopostup dietní krém do dortu nejlepší dortové krémy jak pracovat s marcipánem nejlepší krém na dort máslový krém s jogurtem nejlepší krém do dortu nejlepší dortový krém krém na marcipánový dort marcipánový krém krém do marcipánového dortu nejlepsi kremy do dortu dietní krém na dort nejlepsi maslovy krem dortové ozdoby marcipán dr.oetker dortová potahovací hmota dvoupatrovy dort recept nejlepší krémy na dorty
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, sůl, rama cremefine, jogurt bílý, ztužovač želatinový, cukr moučkový, oříšky, marcipán, čokoláda hořká, olej
Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8W2
21 názorů