Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík či kuře proti skleróze

Králičí maso je velmi jemné a dietní, často k němu přidáváme slaninu, která dodá chuť a zabrání vysušení. Šťavnaté masíčko, voňavá omáčka plná česneku, to je jídlo jako stvořené na rodinnou víkendovou hostinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (69×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby odležení

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení)

12. 1. 2010 13:08

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie1 617 kJ / 387 kcal
Bílkoviny12,61 g
Tuky2,31 g
Vláknina31,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy71,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo králíka lze použít i kuře, ale odstraníme kůži. Díky zelenině, česneku a cibuli povzbudíte svoje cévy. Zkoušela jsem toto i v pomalém hrnci a také moc dobré, nemusí to být jen pečené. Jen bych se přimlouvala za to, abyste tam nedávali nedozrálá a kyselá rajčata, ta by ten sosík mohla pokazit. To tam raději dejte trochu protlaku a nebo jinou zeleninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hrabje

21. 5. 2015 13:51

CHybí mi tam bylinky. Řekl bych ideální šalvěj.

Jana Hubíková

20. 5. 2015 12:04

Vypadá to hezky,bezva inspirace,vyzkouším!

aknedz

20. 5. 2015 10:11

Vše vypadá moc dobře,zkusím to otestovat na kuřeti,králíka nejíme,úplně to cítím na jazyku.
Díky za nápad:-)

yanull yanull

19. 5. 2015 22:32

Erika: Nejprve peču maso zakryté, až je téměř měkké, tak vrchní díl oddělám a nechám zčervenat. Peču cca na 180-ti stupních v elektrické troubě, v kachlovém sporáku odhadem :-p. Čas se nedá určit, záleží na kvalitě masa, ale měkké maso poznáš. Žebra a přední nožky od králíka jsou pečené dříve, stehna a hřbet peču o něco déle. Je třeba hlídat a podlévat, aby nebylo maso vysušené.:-K

Erika

19. 5. 2015 21:48

yanull: zeptám se, jak dlouho se to peče a na kolika stupních? podléváš něčím? A pečeš zakryté neb odkryté? :-) Děkuji za odpověd

yanull yanull

17. 5. 2015 20:04

mmmm: Právě ten česnek, kterým nešetříme ;-)

Jitule-cibule Jitule-cibule

17. 5. 2015 18:46

Bodík :yes: vypadá to výborně ;-)

mmmm

17. 5. 2015 08:37

Co je tam prosím proti skleróze? :-S

Hana

16. 5. 2015 12:24

Ahoj děvčata, také dělám už léta takto králika, jiné maso jsem nezkoušela, ale dobrá inspirace, jen ke konci pečení ještě přidávám místo másla smetanu, ale pozor, aby se nesrazila, jinak vynikající...

pralinkaxxl

10. 5. 2015 12:05

jelikož jsem na tyto stránky zabrousila díky nemoci, hned jsem vyzkoušela tento recept a mohu opravdu říci že je dobrý a pochutnala jsem si. Jen jsem nevěděla jak dlouho se peče a při kolika stupních, bylo měkké masíčko, ale chtělo ještě trošku déle, šlo špatně od kosti.jinak dávám samozřejmě bodík
:-p

martiline martiline

23. 8. 2014 21:55

Musím pochválit autorku receptu. Moc jsme si dnes pochutnali. Měli jsme tedy kuřecí stehna (i s kůží), ke konci pečení jsem odkryla a zapnula cirkulační gril, takže byla kůžička řádně grilovaná a jako příloha bramborová kaše. :-) Určitě budeme opakovat. V mrazáku je totiž i králík :-) ...

yanull yanull

23. 7. 2014 09:27

daja87:Moc mě těší, že Vám chutnalo :-);-):-8:-K

daja87 daja87

22. 7. 2014 10:41

Dnes jsem dělala jen jsme neměla hořčici a houby ale je to naprostý SKVOST !!! :-O Vynikající,výborný nejlepší :-K:-! Recept přidávám do oblíbených a posílám bodík:yes: Díky za super recept. budu dělat určitě častěji :-K

Andy78 Andy78

25. 11. 2012 15:43

Opravdu užasné :-p dělala jsem králíka a všem moc chutnal :-)) :yes:

PavlinaK.

15. 11. 2011 10:48

včera jsem tento recept zkusila s kuřetem a všem vřele doporučuji ... :-p:-p:-p ... je to úžasné jídlo ... dali sme to s rýží a manžel měl boule za ušima :-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečené kuře po americku špetzle králík domácí jidlo z kralika kure ala kralik králík na rožni prodej domácích kuřat recepty z králíka domácího kuře po americku kralik domaci recepty králík recepty jídla z králíka prodej domácích králíků špetzle recept recepty králík domácí domácí kuře prodej kuřat králík domácí kuřata prodej recept na králíka

Suroviny: králík, slanina, máslo, hořčice, olej, česnek, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, houby, kmín celý, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Králík či kuře proti skleróze

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMjN