Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 002 kJ / 4 781 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,98 g |
Tuky | 175,67 g |
Vláknina | 63,20 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 5,31 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 674,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230°C. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hodiny péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí.
Krok 2: Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hodinu do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hladkou mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. minut. Nakonec dochutíme solí a cukrem.
Krok 3: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku a opět dobře promícháme. Uděláme si tužší těsto na knedlíky. Vytvarujeme si polévkovou lžící kulaté knedlíky. Nakonec vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi půl hodiny.
Zveřejněno 18. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YZ7
Moje poznámka
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YZ7
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 15 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 16 minutami
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 8 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 9 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 10 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 11 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 11 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 11 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 13 hodinami
Višňový koláč s ořechy
alcerm před 13 hodinami
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 14 hodinami
Tématické fráze:
kuře s červeným zelím,
kuře k červenému zelí,
kuře na červeném zelí,
kuře s knedlíkem,
pečené kuře s knedlíkem a se zelím,
kure ala kachna s cervenym zelim,
pečené kuře s červenym zelím,
pečené kuře se zelím a knedlíkem,
kuře červené zelí,
kuře s červeným zelí recept,
kuře s červeným zelí,
kinuté knedliky,
pecene kure s bramborovym knedlikem,
br knedlík,
pecene kure s knedlikem a zelim,
cervene zeli s kuretem,
kuře na divoko se zelim,
kure s knelikem a zelim,
pečené kuře se zelím,
br.knedlík
Suroviny:
kuře,
zelí sterilované červené,
brambory,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý,
cukr,
cibule,
olej,
slanina
Komentáře (13)
Jako inspirace na jídlo super, kuře a červené zelí a bramborový knedlík je moc fajn, jen tato konkrétní příprava je ehmmm zvláštní.