Dýňová polévka s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbená dyňová polévka je velmi snadná na přípravu a do 30 minut je hotová. Pokud se v nadcházejícím chladném období potřebujete zahřát a zasytit a přitom nezatížit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbená dyňová polévka je velmi snadná na přípravu a do 30 minut je hotová. Pokud se v nadcházejícím chladném období potřebujete zahřát a zasytit a přitom nezatížit…
Zapečená dýně s bramborami je lahodné a výživné podzimní jídlo, které kombinuje sladkost dýně s jemně křupavými bramborami. Propečená zelenina v jemné krustě se skvěle…
V sychravém počasí přijde vhod polévka, která zahřeje a zasytí. V této se snoubí jemný květák s výrazným kořením. Zázvor a chilli paprička dodají polévce říz. Podáváme…
Vypadají jako klasické bramboráky, ale zdání klame. Tyto smažené placky jsou sice z nastrouhaných brambor, ale doplňuje je mleté maso a řízný křen. To zajistí, že…
Přidat recept na bramborový salát chce odvahu autora. Každá rodina má totiž ten svůj, úplně nejlepší, dokonalý a nenahraditelný. Ale pokud chcete zkusit změnu, tak…
Pokud jste ještě nezkoušeli vlažný bramborový salát bavorského stylu, dejte mu šanci nyní. Je velejednoduchý a opravdu chutný. Jen pár potřebných surovin a čas na…
Brambory připravené různými způsoby patří mezi nejoblíbenější přílohy. Dušené paprikové brambory připravíte snadno, do 20 minut je máte hotové. Podávat je můžete…
Bavorský závitek je výjimečná specialita, která v sobě spojuje šťavnaté maso, voňavou náplň a bohatou omáčku. Tento tradiční recept inspirovaný bavorskou kuchyní vás…
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou…
Dozlatova usmažené bramboráky jsou krásně křupavé a voní po česneku a majoránce. Naplňte je uzeným masem, kysaným zelím a sytý nedělní oběd, po kterém se všichni budou…
Grenadýrmarš je jídlo, ve kterém zužitkujete uvařené těstoviny a brambory, někdy také bramborové noky. Stačí k nim přidat dozlatova usmaženou cibulku, omastit a skromné,…
Krémová brokolicová polévka je díky jemné a hebké konzistenci velmi oblíbená. Ke zjemnění přidáme do polévky zakysanou smetanu. Podáváme ji s chutnými sýrovými noky s…
Knedlíky s náplní z jemné vaječné smaženice a šunky potěší každého milovníka české kuchyně. Skvělá kombinace chutí, která překvapí svou lehkostí i sytostí. Podávejte s…
Sluníčko začíná pomalu nabývat na síle, dny se prodlužují a příroda se krásně zelená. Jarní dny jsou tu a společně s nimi přichází i vůně lehce štiplavého medvědího…
Nalaďte se na jarní vlnu touto svěží zelenou polévkou připravenou z mrkve, kadeřávku a medvědího česneku. Je zjemněná smetanou a krásně voní majoránkou. Tuto lahodnou…
Bramborovou polévku můžeme uvařit i trochu jinak než obvykle. Muškátový květ a medvědí česnek jí dodají netradiční chuť. Polévku navíc zjemníme smetanou. Podáváme ji s…
Vepřové kotlety naklepeme na slabé plátky, které potřeme utřeným česnekem a opepříme. Poklademe je plátky ementálu, zauzené šunky, lístky špenátu a kousky sušeného…
Připravíme si pohanku a necháme ji v teple nabobtnat. (Někdo pouze zalije horkou vodou, já ji vsypu do vřící vody, promíchám, vypnu, dobře zakryju, aby zůstala v teple -…
Sádlo, nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli dáme krátce restovat. Přidáme zelí, víno a masox. Necháme dusit cca 1/2 hodiny.Jablko a bramboru oloupeme, nastrouháme,…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným italským kořením. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na nich opečeme kuřecí maso, (nejprve kůží dolů), po obou…
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, případnou puštěnou vodu slijeme, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájené kuřecí prso,…
Zemiaky ošúpeme, narežeme na menšie kúsky a varíme v osolenej vode s čiernym korením. Vody dáme toľko, aby jej bolo dostatok na polievku. Uvarené zemiaky rozmixujeme aj…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Osolíme je a posypeme kmínem. Zakápneme olejem a promícháme je i s cibulí. Dáme je hrnce a přidáme vodu.…
Na cibuli osmažíme cibuli a česnek, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu, kromě brambor, klobásku na kolečka, protlak, koření. Vše osolíme a podlejeme asi 2 dcl vody.…