Čirok se zelím a ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenČirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut,…
V tlakovém hrnci na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a osmažíme. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, necháme…
Suroviny spolu ušleháme. Libovolné plátky masa osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zprudka necháme zatáhnout. Přendáme do pekáčku nebo zapékací misky,…
Cibuli nakrájíme na plátky a necháme zkaramelizovat na oleji, poté smícháme s bylinkami a naplníme plátky masa, které jsme naklepali, osolili a opepřili. Stočíme do…
Sušené provensálské bylinky, sušenou petrželku a citronovou kůru rozemneme v hmoždíři a smícháme s olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme kapří filety a dáme odležet do…
Z mletého masa a níže napsaných surovin umícháte masovou hmotu,jako na sekanou a necháte chvilku odpočinout. Kolečka tvarůžků překrojíme na polovinu. V deci a půl vody…
V hlubším hrnci zalijeme horkou vodou na drobnější kousky nakrájenou zeleninu a mírně osolíme. Přikryjeme pokličkou a na slabém plameni vaříme 15minut. Poté rozmixujeme…
Cibuli a cukety oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata na osminky a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme cukety asi 5 minut dusíme, přidáme rajčata, okořeníme solí,…
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme mrkev a celer a za mírného podlévání dusíme do poloměkka ( zelenina nesmí plavat ). Přimícháme droždí, pohanku a jemně nastrouhaný…
Očištěné maso nakrájíme na plátky, paličkou na maso po obou stranách naklepeme a nařežeme na nudličky. Maso poprášíme zázvorem, promícháme a necháme chvilku uležet…
Na rozpáleném oleji dáme opéct krájenou cibulku, ihned zeslabíme oheň a pomaličku opékáme za občasného míchání. Může to trvat třeba i 10 minut, ale pomalé pečení dá…
Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidáme na drobné kousky pokrájené maso a společně smažíme ještě…
Maso otřeme čistým, vlhkých hadříkem a nakrájíme na větší kusy. V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme cibuli. Až začne cibule lehce růžovět, přidáme kostičky slaniny a…
Květák si uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Aby nám nezměkl úplně a dobře se obaloval. po vytažení z vařící vody, ho hned nahážeme do vody studené, čímž okamžitě…
• Maso: Kuřecí/krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pořádně promícháme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje a maso restujeme dozlatova (s…
Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, pak přidáme pohanku, nakonec nadrobno nakrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, kedlubnu, kapustu, brokolici, pórek,…
Na rozehřátém tuku orestujeme do sklovita cibuli s česnekem a rozmarýnem. Přidáme žampiony, promícháme, podlijeme, okořeníme solí, pepřem a kmínem a pod pokličkou dusíme…
Kýtu, uzený bůček a papriku nakrájíme na nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cuketu a cibuli na tenké půlkolečka.Do papiňáku na trochu rozehřátého oleje dáme…
Do rozehřátého kastrůlku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat a opatrně za neustálého promíchávání zalijeme citrusovou šťávou. Přidáme zázvor, skořici a pepř a necháme…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do pánve dáme rozehřát máslo (nemáme-li přepuštěné, přidáme k máslu olej). Maso na másle opékáme cca 2…
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Pět největších gastronomických trendů: Láká nás regionální kuchyně, rostlinná strava i chytré nádobí
Pečeme s Ivou: Slunečnicový bochníček vás potěší svou výbornou chutí a tmavou střídou plnou semínek. Příprava je snadná
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek