Domácí králík na smetaně s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z…
Topinková směs je výborný způsob, jak využít čerstvé letní suroviny a vytvořit lahodný a sytý pokrm plný chutí a vůní. Tento rustikální recept kombinuje jemnost cuket,…
Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé…
Češi jsou národ národ houbařů. Těší nás houby sbírat a ještě raději konzumovat. Těstoviny, uvařené al dente, smícháme s restovanou slaninou a houbami, zalijeme vejcem,…
Pokud přemýšlíte, co se zbylou koprovou omáčkou, máme pro vás jeden tip. Uvařte do ní houby a brambory, smíchejte, dochuťte a podávejte jako takovou kulajdu. Nezapomeňte…
Do formy na střední srnčí hřbet vložíme pečící papír, poté vkládáme plátky anglické slaniny tak, aby okraje zůstaly volné, vložíme první vrstvu mletého masa.Na to dáme…
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí…
Klasickou smetanovou houbovou omáčku známe všichni. Čertovy houby jsou oproti ní správně pikantní a kořeněné. Je to díky kombinaci chilli pasty, sojové omáčky, hořčice a…
Jednoduchá polévka s výraznou cibulovou chutí, kořenovou zeleninou a houbami přijde vhod v chladnějším počasí, protože pěkně zahřeje. Podáváme ji se ztraceným vejcem,…
Uvaříme do měkka brambory ve slupce. Necháme je vychladnout a pak je oloupem a nastrouháme na jemno. Je to stejné, jako když připravujete těsto na bramborové knedlíky.…
Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Hovězí kosti vyskládáme na plech, řádně osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200-230°C cca 1 hodinu, dokud kosti neztmavnou.Očistíme zeleninu a houby namočíme…
Do osolené vody dáme houbičky bez nálevu (pokud je nálev chutný, ke konci jej tam dejte) a klidně celé, vypadá to pak na talíři pěkně, přidáme trochu kmínu a přihodíme…
Brambory očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájené uvaříme doměkka.Horké rozšťoucháme se lžící sádla dohladka nebo propasírujeme do mísy. Přidáme solamyl, polovinu…
Na tento výborný oběd, budete potřebovat dva plechy a troubu. Přípravu zvládne každý, neboť suroviny stačí očistit, nakrájet a naskládané na plechu zapéct. Za hodinku…
Oloupané brambory a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme lžičkou kmínu, osolíme, zalijeme asi 1,5 litru vody a vaříme do poloměkka. Potom přidáme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus, poté je scedíme a necháme okapat. Můžeme je malinko pokapat olejem a promíchat, aby se neslepily.Houby očistíme a nakrájíme na…
Kroupy propláchneme a v trochu osolené vodě uvaříme doměkka (nerozvařit).Nakrájenou cibuli lehce osmažíme na sádle, na ní pak osmahneme i mouku, zředíme vývarem nebo…
Nejprve si rozpálíme olej, zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme maso na kostičky a dusíme do měkka. Ke konci přidáme houby i s vodou, ve které jsme je…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní nakrájený špek a na kousky nakrájené vepřové maso a houby. Vše osolíme. Maso a houby osmahneme a pak podlijeme vodou. Dusíme vše…
Na kostičky nakrájenou slaninu si orestujeme na pánvi, přidáme najemno nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme kousek másla. Vložíme nakrájené houby, osolíme,…
Z Jidášova ucha odstraníme tvrdší části a nakrájíme ho na menší kousky. Shimeji očistíme, delší nožičky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme předem namočené…
Maso naklepeme přes fólii, z obou stran osolíme, opepříme, posypeme paprikami i česnekem a dáme zakryté na 30 minut odležet do chladu.V misce rozšleháme vejce a…