Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivy - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie341 kJ /
82 kcal
Bílkoviny0,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,40 g
Tuky0,00 g
– nasycené0,00 g
– nenasycené0,00 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,00 g
––– omega 30,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Nádivka velikonoční Videorecept

Nádivka velikonoční

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…

Nadívané křepelky

Nadívané křepelky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Křepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se…

Alibaba

20 min

Topinamburové karbanátky

Topinamburové karbanátky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování.…

janatka

45 min

Velikonoční nádivka bez masa

Velikonoční nádivka bez masa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako…

iunka

60 min

Kopřivový sirup Videorecept

Kopřivový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…

ajulka

60 min

Kopřivový špenát

Kopřivový špenát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Začátek jara je spojen s pomyslnou očistou, sbíráním planě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Z čerstvých štiplavých kopřiv můžete připravit skvělou zeleninovou…

Vaclav Fronek

40 min

Velikonoční nádivka Videorecept

Velikonoční nádivka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na…

toprecepty.cz

100 min

Pstruh na kopřivách

Pstruh na kopřivách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Máte rádi pečeného pstruha na másle? Přidejte k němu kopřivy a trochu pórku a vychutnejte si jeho skvělou chuť. Zároveň s pstruhem upečete i brambory, které budete…

Hucak_L

60 min

Kůzlečí roláda s nádivkou

Kůzlečí roláda s nádivkou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kůzlečí maso je vzácnou surovinou v naší kuchyni. Dobře připravené kůzlečí maso je opravdovou delikatesou. Navíc je snadno stravitelné. Z kůzlečího masa můžeme připravit…

poslirecept

90 min

Kuřecí na kopřivách

Kuřecí na kopřivách

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mladými jarními kopřivami můžete ozvláštnit téměř jakýkoliv pokrm. Hodí se i do jednoduché směsi z kuřecího masa, kterou můžeme podávat s oblíbenou přílohou, třeba…

poslirecept

25 min

Staročeská čočka

Staročeská čočka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Červená čočka má oproti jiným druhům nespornou výhodu v tom, že nenadýmá. Je rychle uvařená a lehce stravitelná. Sytým a zdravým pokrmem se pak může stát v kombinaci se…

poslirecept

60 min

Velikonoční fazolová polévka

Velikonoční fazolová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Uzené maso, pažitka, medvědí česnek, jarní bylinky, to vše neodmyslitelně k Velikonocům patří. Zkuste si je i vy zpestřit touto jarní polévkou. Bezesporu vám zachutná a…

maris

35 min

Velikonoční nádivkové knedlíky

Velikonoční nádivkové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…

Bibinka

65 min

Nádivka nejen velikonoční

Nádivka nejen velikonoční

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená…

1 2 3 6

Naposledy jste si prohlédli