Guláš uherského grófa
Recept ještě nebyl hodnocenUvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť.…
Osmahneme na oleji cibuli nakrájenou nadrobno. Tak 3 minuty, cibule by měla zesklovatět. Přidáme nakrájenou klobásu. Restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme zelí. Přidáme…
Stehna osolíme, protkneme špalíčky slaniny. Vložíme je do pánve nebo kastrolu s rozehřátým zbytkem slaniny nakrájené na malé kostičky. Po obou stranách osmažíme a…
Kari omáčka: Nakrájíme polovinu cibule, zpěníme na 1 lžíci oleje, přidáme 2 lžíce mouky, osmahneme, vmícháme kari koření a zalijeme mlékem. Pak omáčku rozšleháme nebo…
Hovězí maso prošpikujeme a zprudka opečeme ze všech stran.Ve výpeku orestujeme všechnu nakrájenou zeleninu.Do zeleniny přidáme cukr, hořčici a ocet a necháme…
Všechno koření dáme do kastrůlku, zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme 15 minut vařit. Po patnácti minutách Chai přecedíme přes čajové sítko. Pijeme ředěné mlékem…
Pohanku spaříme horkou vodou a zasteleme do postele asi na 3/4 hodiny.Mezitím si zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na proužky, přidáme pokrájené jatýrka a nové koření,…
Maso nakrajime na kostky, cibuli oloupeme (nechame vcelku).Oboji vlozime do hrnce, pridame kardamom, bobkovy list, nove koreni, osolime, zalijeme vodou (lehce nad uroven…
Vemínko je před konečnou úpravou třeba uvařit. Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené. …
Kuřecí stehna vložíme do hrnce, přidáme vodu a koření a uvaříme do měkka (asi hodinu). Vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout a odstraníme kůži a obereme maso, které…
Batáty nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru nebo vodyJakmile jsou batáty měkké, scedíme polévku a vyndáme je z ní.Do polévky přidáme nasekaný kopr, 1/2 šlehačky…
Uzené a cibuli dáme do vysokého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme trochu podravky a kuličky koření. Měla jsem domácí, silné uzené, tak jsem nesolila, ale když dělám z…
Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké,…
Smícháme vše na směs. V této směsi uvaříme králika do měkka a necháme 8h v láku odležet. Pak králika vykostíme a nakrájime na kousky. Vše smícháme dohromady a necháme…
Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut.…
Omyté maso povaříme v osolené vodě s kořením téměř doměkka. V hrnci osmahneme na oleji krájenou cibuli, přidáme srdce krájené na tenké plátky, trochu rajského…
Na roztopeném sádle zesklovatíme nadrobno nasekanou cibuli. Omyté a osušené hovězí nakrájíme na menší kousky a ty zprudka orestujeme v cibulce, aby se zatáhlo. Hned…
Do vody dáme na 2 hodiny namočit hrách a čočku. Poté vodu slijeme a dáme čistou. Přidáme sůl, nové koření a kmín a vaříme 1/2 hodiny. Přidáme nakrájené brambory a…
Kuřecí kousky promícháme s kořením a usmažíme do zlatova. Použila jsem fritovací hrnec. Do hrnce nalijeme olej a necháme orestovat nakrájenou cibuli. Přidáme…
Den předem si namočím fazole do vody a nechám je přes noc v lednici. Druhý den vodu z fazolí sliji a přileju novou. Do ní dám 2ks bobkového listu, 2 kuličky nového…
Do hrnce se studenou vodou vložím krky a kost, osolím, přidám koření, cibuli, česnek a přivedu k varu. Stáhnu oheň (snížím teplotu) a nechám pomalu vařit. Po ½ hod.…
Vodu, ocet, cukr a sůl povařit asi 5 minut.Nechat vychladnout.Do každé zavařovací sklenice dát 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření a 2-3 kolečka cibule.
Do vařící vody dáme bobkový list, kuličky koření, očištěnou mrkev s celerem a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 15minut. Poté zeleninu vybereme, dáme stranou, do…
Rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.Cibuli nakrájíme na klínky a lehce opečeme na rozehřátém másle. Připravenou…