Znojemská pečeně
Recept ještě nebyl hodnocenMezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…
Alternativou masového guláše je jistě jeho vegetariánský kolega z hlívy ústřičné. Hlíva je považována za královnu hub, její chuť je lahodná a jemná. Kořeněný guláš s…
Zapečené kuřecí maso se žampióny a sýrem má své místo v našem přehledu víkendových obědů, které se uvaří téměř bez práce. Vše stačí jen nakrájet, dát na pekáček a upéct.…
Vůně zelňačky s klobásou přiláká ke stolu celou vaší rodinu. Talíř této polévky, ve které krom kysaného zelí naleznete i uzené maso, vás opravdu zasytí, polévka tak…
Vnitřnosti jsou plné minerálních látek a vitamínů. Jsou však náročnější na přípravu a také mnohdy na seznamu pokrmů, které lidi nemají rádi. Pokud však mezi ně nepatříte…
Zbouchnuté brambory jsou křupavé, voňavé a skvěle ladí s jemnou Lučinou, čerstvou pažitkou i slaninou opečenou dozlatova. Jakmile je jednou ochutnáte, už na ně nedáte…
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku. V kastrolu…
Když se spojí vepřová krkovička, žampiony a zakysaná smetana, vznikne sytý a lahodný pokrm, který si zamilujete. Maso se krásně rozpadá, houby dodají plnou chuť a…
Kuřecí křídla pro opravdové gurmány. Marináda z jednoduchých a dostupných ingrediencí spolu s kuřecím masem tvoří dokonalou kombinaci chutí a vůní. Můžeme je připravit v…
Kuřecí prsa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme, poklademe na plátky nakrájenou slaninou a nivou, poté zarolujeme a připíchneme párátky, aby se nám rolky…
Hladkou mouku smícháme s paprikou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Hejky v této směsi obalíme a opečeme na pánvi nebo na grilu.Podáváme s bramborovou kaší a…
Na jemně pokrájeném špeku (nebo oleji, chceme-li polévku bezmasou) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a…
V pánvi rozpálíme olej a necháme zesklovatět drobně nasekanou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, římský kmín a promícháme. Na tuto směs vsypeme mleté…
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a tvoříme kuličky. Můžeme ho připravit dvěma způsoby. 1) Uvařit v mírně osolené vodě, do které přidáme bobkový list a 4…
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do žluta.Pak přidáme játra nakrájená na kostky, zbavená blan, zasypeme je paprikou, kmínem, mletým pepřem a necháme zpěnit…
Máte rádi dršťkovku? Pokud ano, vyzkoušejte tuto polévku z ovesných vloček na způsob dršťkovky. Z několika levných surovin jednoduchým postupem vytvoříte chutnou polévku…
Časově i finančně nenáročné jídlo se hodí jako rychlá večeře. Pokud holdujete ostrým jídlům, neváhejte a přidejte chilli papričku, dodá jídlu "mexický" říz. S přílohou…
Vydatné, voňavé a plné chuti – domácí sýrové klobásy jsou skvělou volbou pro všechny milovníky masa a sýrů. Kombinace jemného masa a roztaveného sýra vytvoří dokonalý…
Nejprve v míse smícháme ingredience uvedené shora až po strouhanku. Měla by vzniknout nepříliš hutná hmota, která by se špatně balila, ale ani moc řídká, nedala by se…
Chuťově pestrý pekáček je naplněný vrstvami cibule, slaniny, žampionů, kořeněného kuřecího masa a brambor. To vše dohromady, prostoupeno šťávou z cibule, slaniny a masa,…
Z omytých křidélek odsekáme špičky (zbytek křidélek odložíme). Špičky dáme vařit se solí a libečkem, abychom měli cca 300- 400 ml vývaru. Vaříme 10-15 minut. Vývar by…
Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…
Hovězí maso dáme do hrnce, nalijeme na něj vařící vodu a vaříme do poloměkka.Zatím uděláme základ: do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninou…
Králík na smetaně chuťově připomíná svíčkovou omáčku, ale je značně rychlejší a jednodušší na přípravu. Toto sváteční jídlo si můžete vychutnat tradičně s knedlíkem. K…