Koláč kynutý litý s ovocem
Kynuté těsto ve spojení s ovocem je dokonalost sama. Podle tohoto receptu je těsto řidší, snadno se s ním pracuje a koláč je krásně nadýchaný. Ať už s kyselkavou rebarborou, nebo se sladkými švestkami, koláč je výborný.
Suroviny pro 1 plech
plech nebo pekáč 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 862 kJ / 2 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,65 g |
Tuky | 90,24 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 564 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 333,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč kynutý litý s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgGQ
Moje poznámka
Koláč kynutý litý s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgGQ
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 13 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 15 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 17 hodinami
Tématické fráze:
lité kynuté těsto,
litý kynutý koláč,
kynutý lívanec na plech,
kynutý koláč,
litá kynutá buchta,
kynuté těsto lité na koláč,
litý koláč s ovocem,
kynutá litá buchta,
kynutý koláč s třesněmi,
litá buchta s ovocem,
kynutý litý koláč,
kynutá buchta se třešněmi,
kynutá bublanina,
litá buchta s merunkami,
kynutá buchta s třešněmi,
kynuté těsto lité,
kynute lite těsto,
lity kolac,
kynutá bublanina s drobenkou,
kynutý lívanec
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
žloutek,
máslo,
sůl,
ovoce,
tuk,
mouka hrubá,
máslo,
cukr,
mouka hrubá
Komentáře (38)
U nás se vždy dělal se švestkama (pod ně někdy přišel mák) - z jiného ovoce jsme dělali bublaninu.
Doufám, že takto to stačí. Ať se Ti zadaří a dobrou chuť.
Teplota trouby - já mám ještě starý typ bez přesného označení teploty,ale typuji to také na těch 180°C. Když se z trouby line příjemná vůně,koláč okénkem sleduji jak je zabarven,pak zkusím špejlí (po vpichu musí zůstat suchá). Pokud už je koláč růžový a ještě není dostatečně propečený,snížím teplotu,příp.vypnu vrchní topení.
V jejím sešitu receptů nemá nic podobného. Asi jí dělala z hlavy
Jdu to zkusit poprvé, tak uvidím, jak to dopadne.
Díky za rychlou odpověď.
DP nemám, ale u tohoto těsta se suroviny prakticky jen zamíchají, není třeba ho dlouze vypracovávat, tak je to i ručně rychle hotové.