Kančí guláš
Ačkoliv nás zvěřinové hody často přitáhnou do myslivny nebo restaurace, když seženete dobré maso, můžete zvěřinu připravit i doma. Troufnete si na chutný guláš z divočáka? Podle našeho receptu se vám jistě povede.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 633 kJ / 2 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,30 g |
Tuky | 101,78 g |
Vláknina | 20,72 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 36,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek oloupeme. Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme na malé kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo (nebo olej) a zpěníme na něm nakrájenou cibuli se slaninou.
Krok 3: Přidáme pokrájené maso, osolíme a opepříme.
Krok 4: Restujeme tak dlouho, až se maso zatáhne a vyvaří se všechna tekutina. Poté zalijeme vínem, které necháme odpařit.
Krok 5: Dolijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření, zakryjeme poklicí a přikryté dusíme doměkka přibližně 2-2,5 hodiny.
Krok 6: K měkkému masu prolisujeme česnek.
Krok 7: Zahustíme nastrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut provařit. Pozor, omáčka hodně zhoustne. Pokud je třeba, dolijeme tekutinu.
Krok 8: Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
Moje poznámka
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 20 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 11 minutami
Bábovka z pudinku
Routeu před 44 minutami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 46 minutami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 56 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 56 minutami
Křehký jablečný závin
Lara.S před 57 minutami
Chutné vafle
Lara.S před 57 minutami
Jablkový perník
Lara.S před 58 minutami
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
pravý guláš z divočáka,
guláš z divočáka pohlreich,
nejlepší kančí guláš,
kančí recepty,
guláš z kančího masa,
guláš z kančí kýty,
výborný kančí guláš,
kančí kýta guláš,
zvěřinový guláš pohlreich,
kančí guláš z kýty,
kanci,
kančí maso recepty,
kančí kýta recepty,
dančí guláš pohlreich,
nejlepší kančí guláše,
jak naložit kančí maso,
guláš z divočáka,
jak nalozit kanci maso na gulas,
guláš z dančí kýty dle polreicha,
kancí maso
Suroviny:
kýta kančí,
cibule,
slanina uzená,
víno červené,
česnek,
vývar masový,
chléb,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
koření na zvěřinu
Komentáře (29)
.... a dál už budu vypovídat pouze za přítomnosti svého právního zástupce
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!