Moje musaka
Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené, tvoří neodolatelný pokrm, který voní po bylinkách a slunném jihu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 020 kJ / 1 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,57 g |
| Tuky | 32,46 g |
| Vláknina | 14,88 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 85,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci orestujeme maso, osolíme, okořeníme. Přidáme lžičku tymiánu a půl lžičky rozmarýnu.
Krok 2: Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky a 3/4 z nich dáme na dno zapékací misky vymazané máslem. Osolíme a posypeme špetkou rozmarýnu a tymiánu.
Krok 3: Na brambory dáme pokrájená rajčata, vymačkaný pokrájený lilek a papriky. Osolíme. Navrstvíme maso, ze kterého slijeme tuk a jako poslední vrstvu dáme zbytek posolených brambor.
Krok 4: Dáme zapéct na 220 °C asi 45 minut. Deset minut před koncem pečení, hojně zasypeme sýrem.
Zveřejněno 3. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Eq2
Moje poznámka
Moje musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Eq2
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Tématické fráze:
bulharská musaka s mletým masem,
balkánská musaka,
recept na musaku,
bulharská musaka,
recept bulharská musaka,
turecká musaka,
musaka,
bulharská musaka recept,
musaca,
musaka recept,
bramborová musaka,
recept na musacu,
recepty na musaku,
recept na bulharskou musaku,
recepty musaka,
turecká musaka recept,
recept na mousaku,
musaku,
pravá musaka,
zeleninová musaka
Suroviny:
maso hovězí mleté,
brambory,
rajče,
paprika čerstvá bílá,
lilek,
sýr nastrouhaný,
paprika čerstvá červená,
pepř mletý,
rozmarýn,
tymián,
sůl
Komentáře (14)