Panna cotta s broskvovým pyré
Krémová a osvěžující panna cotta z plnotučného mléka a smetany se sladkou vanilkovou vůní, je podávána s jemným broskvovým pyré. Svěží, hedvábný a lahodný dezert, který se hodí nejen pro horké letní dny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 810 kJ / 1 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,02 g |
| Tuky | 52,55 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 177 mg |
| Sodík | 228 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 136,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zhruba 60 ml mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát.
Krok 2: Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu.
Krok 3: Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt s želatinou v mléku.
Krok 4: Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4-6 sklenic dle velikosti porce. Dáme vychladit do lednice.
Krok 5: Připravíme broskvové pyré. Broskve oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme cukr s likérem a rozmixujeme v mixéru nebo ponorným mixérem dohladka. Dle potřeby dosladíme cukrem.
Krok 6: Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou a ztuhlou panna cottu a necháme řádně vychladit.
Zveřejněno 3. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s broskvovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE13
Moje poznámka
Panna cotta s broskvovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE13
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 10 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 14 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 5 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 5 hodinami
Květákové placičky
Valis před 6 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 7 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 8 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 8 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 10 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 10 hodinami
Masarykovo cukroví
slacja před 10 hodinami
Tématické fráze:
broskvove pyre,
panna cotta s broskvemi,
broskvová panna cotta - recept,
rozdíl mezi hrnkem a šálkem,
panna cotta s broskvovým s přelivem,
jaky je rozdil mezi salkem a s hrnkem,
pana cotta s broskvemi,
dort s broskvovým přelivem,
panna cotta 60 ml,
broskvova panna cota,
broskvová pana cotta recept,
broskvovy pyré,
panna cotta recept,
panna cotta broskev,
řezy s broskvovym pyre,
příprava broskvového pyre,
broskovove pyre,
recept na broskvové pyré,
panna cotta pro 9 porci,
zakusek s broskvovým piré
Suroviny:
mléko plnotučné,
smetana ke šlehání,
želatina prášková,
cukr krystal,
extrakt vanilkový,
broskve,
likér,
cukr krupice
Komentáře (5)
Myslela jsem, že se dozvím rozdíl mezi tebou používaným hrnkem a šálkem, proto jsem se na jejich obsah koukla blíž...jednak nechápu, jak může mít 1,5 hrnku 355 ml (snad 360, aby se dal dělit třemi polovinami, ne?) - pak vychází obsah hrnku na 240 ml.
Půl šálku o řádek níž má 120 ml, tzn., že šálek má též 240 ml?
Nebo tomu špatně rozumím? Díky.
Panna cotta je v překladu vařená smetana. Já bych určitě tuhle dobrotu nešidila, když už mám takovou životní filosofii