Panna cotta s broskvovým pyré
Krémová a osvěžující panna cotta z plnotučného mléka a smetany se sladkou vanilkovou vůní, je podávána s jemným broskvovým pyré. Svěží, hedvábný a lahodný dezert, který se hodí nejen pro horké letní dny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 810 kJ / 1 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,02 g |
Tuky | 52,55 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 228 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 136,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zhruba 60 ml mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát.
Krok 2: Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu.
Krok 3: Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt s želatinou v mléku.
Krok 4: Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4-6 sklenic dle velikosti porce. Dáme vychladit do lednice.
Krok 5: Připravíme broskvové pyré. Broskve oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme cukr s likérem a rozmixujeme v mixéru nebo ponorným mixérem dohladka. Dle potřeby dosladíme cukrem.
Krok 6: Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou a ztuhlou panna cottu a necháme řádně vychladit.
Zveřejněno 3. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s broskvovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE13
Moje poznámka
Panna cotta s broskvovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE13
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 3 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 7 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 43 minutami
Thajské curry
Trol60 před 50 minutami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 3 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 3 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 4 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 5 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
broskvove pyre,
panna cotta s broskvemi,
broskvová panna cotta - recept,
rozdíl mezi hrnkem a šálkem,
panna cotta s broskvovým s přelivem,
jaky je rozdil mezi salkem a s hrnkem,
pana cotta s broskvemi,
dort s broskvovým přelivem,
panna cotta 60 ml,
broskvova panna cota,
broskvová pana cotta recept,
broskvovy pyré,
panna cotta recept,
panna cotta broskev,
řezy s broskvovym pyre,
příprava broskvového pyre,
broskovove pyre,
recept na broskvové pyré,
panna cotta pro 9 porci,
zakusek s broskvovým piré
Suroviny:
mléko plnotučné,
smetana ke šlehání,
želatina prášková,
cukr krystal,
extrakt vanilkový,
broskve,
likér,
cukr krupice
Komentáře (5)
Myslela jsem, že se dozvím rozdíl mezi tebou používaným hrnkem a šálkem, proto jsem se na jejich obsah koukla blíž...jednak nechápu, jak může mít 1,5 hrnku 355 ml (snad 360, aby se dal dělit třemi polovinami, ne?) - pak vychází obsah hrnku na 240 ml.
Půl šálku o řádek níž má 120 ml, tzn., že šálek má též 240 ml?
Nebo tomu špatně rozumím? Díky.
Panna cotta je v překladu vařená smetana. Já bych určitě tuhle dobrotu nešidila, když už mám takovou životní filosofii