Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 367 kJ / 1 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,75 g |
Tuky | 75,32 g |
Vláknina | 45,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,72 g |
Sůl | 6,30 g |
Sacharidy | 53,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C. Všechny ingredience na tempehovou marinádu (tj. ty uvedené před koriandrovým přelivem, bez tempehu) dejte do mixéru a rozmixujte, malé kousky můžete nechat v celku.
Krok 2: Přelijte do rendlíku a zahřejte téměř k bodu varu.
Krok 3: Poté nalijte část do připraveného pekáčku či zapékací mísy, překryjte tempehem a přelijte zbytkem marinády.
Krok 4: Pekáček zakryjte poklicí či alobalem a pečte asi hodinu, v polovině pečení tempeh obraťte.
Krok 5: Po hodině odstraňte alobal a pečte ještě dalších cca 15 minut.
Krok 6: Koriandrový přeliv: na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte česnek, sušený koriandr a trochu soli a smažte asi minutu (pozor, nespalte česnek!). Poté s ostatními ingrediencemi na koriandrovou omáčku přendejte do mixéru a rozmixujte.
Krok 7: Tempeh podávejte s rýží či quinoou, trochou marinády, ve které se tempeh pekl, koriandrovým přelivem, čerstvým koriandrem a nasekanou jarní cibulkou.
Zveřejněno 27. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajský tempeh s koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlQq
Moje poznámka
Thajský tempeh s koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlQq
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 2 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 23 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 20 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 12 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 12 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 13 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 14 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 15 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 16 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 17 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova,
tempeh na kari,
tempeh recepty,
pečený tempeh v v alobalu,
kari z tempehu,
recepty z tempehu,
recepty tempeh,
recept s čerstvým koriandrem,
přeliv z koriandru,
pečený je tempeh,
tempeh v marinádě,
koriandrový přeliv,
recepty z čerstvého koriandru,
thajsky tempech s rýží,
kari s tempehem,
tempeh na kary,
thajské kari tempeh,
recept z tempehu,
tempeh natural recepty,
tempeh na kari recept
Suroviny:
tempeh,
cibule,
cibulka jarní,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
limetka,
ocet jablečný,
omáčka sojová,
olej olivový,
cukr hnědý,
koření nové koření mleté,
tymián,
pepř mletý,
vývar zeleninový,
česnek,
olej olivový,
koriandr,
koriandr čerstvý,
limetka,
voda,
rýže
Komentáře (2)
Koriandr jsem dříve nepoužívala, ale po návštěvě Uzbekistánu jsem si ho oblíbila