Rajská omáčka podle pana Šroubka
Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen navíc.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 974 kJ / 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,69 g |
Tuky | 14,97 g |
Vláknina | 11,05 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 58,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka podle pana Šroubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAWl
Moje poznámka
Rajská omáčka podle pana Šroubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAWl
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 10 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 12 minutami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 16 minutami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka apetit,
rajska omacka sapíka,
vaříme rajskou,
vaříme rajskou omáčku,
rajská omáčka,
rajská omáčka jednoduchý recept,
hotel sroubek,
rajska omačka recept,
karel šroubek recepty,
vaříme s tomem,
karel šroubek,
kuchař ví rajská omáčka,
děláme rajskou omáčku,
rajská od polrajcha,
italská rajská omáčka,
omáčky recepty,
rajská omáčka z rajčat ve vlastní šťávě,
jak se vaří u šroubka,
apetit rajska omacka,
jak se vaří u šroubků
Suroviny:
rajče,
máslo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř černý,
koření nové koření,
skořice,
bobkový list,
ocet vinný bílý,
citron bio,
šťáva citronová,
mouka hladká,
vývar hovězí,
cukr krupice,
víno červené
Komentáře (37)
Neměla jsem sice čerstvá rajčata (v zimě jsou nedozrálá a bez chuti), ale dala jsem 2 italské konzervy s nakládanými rajčaty. Ta mají chuť vynikající - jsou sbíraná v létě a je to znát.
Ještě jednou děkuji za nápad osvěžit zde starý recept dávné prvotřídní restaurace.
Dík a bodík