Suroviny
Porce: pre viac osôb
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 086 kJ / 1 694 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 245,56 g |
| Tuky | 14,68 g |
| Vláknina | 44,80 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 543 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 66,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuchynsky upravený roštenec potrieme olejom, dijonskou horčicou a obalíme v na hrubo rozdrvenom čiernom korení a jalovci. Položíme do pekáča, obložíme bobkovým listom, cibuľou pokrájanou na kliny, strúčikmi celého cesnaku a v tejto zmesi marinujeme týždeň pred prípravou v chladničke.
Krok 2: Potom mäso sprudka opečieme v panvici na oleji z každej strany. Opečené mäso vrátime späť do marinády v pekáči, podlejeme vínom, trochou vody a prikryté alobalom pečieme v trúbe vyhriatej na 90°C/4 hodiny.
Krok 3: Počas pečenia kontrolujeme, prelievame výpekom a podľa potreby podlievame horúcou vodou, 15 minút pred koncom uvedenej doby odstránime alobal, zvýšime teplotu na 220°C a dopečieme.
Krok 4: Vypečenú šťavu dáme do panvice aj s koňakom a orestujeme na nej hríby do mäkka s tymiánom a hráškom.
Krok 5: Mäso necháme odpočinúť a nakrájame na plátky o hrúbke 1,5 - 2 cm.
Krok 6: Servírujeme na veľkom podnose s hríbovo-hráškovou zmesou a ako prílohu podávame Yorkshirský puding.
Zveřejněno 6. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční židovské pečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0j6
Moje poznámka
Sváteční židovské pečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0j6
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 4 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 4 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 5 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 1 hodinou
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 2 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 3 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 4 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 5 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 6 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 7 hodinami
Tématické fráze:
pecene hovezi,
židovské recepty,
hovězí pečeně,
zidovske maso,
hovězí pečeně recept,
pečené hovězí recept,
pečené hovezí maso recepty,
pecene hovadzie maso,
židovské řízky,
zidovske chvaly,
maso sváteční recept,
pečené hovězí recepty,
sváteční menu z hovězího masa,
zidovske hodiny,
svatecnipeceni,
hovězí židovský řízek,
recept na židovské maso,
židovské hovězí maso,
hodiny židovské,
recept pečené hovězí
Suroviny:
maso hovězí,
hořčice dijonská,
bobkový list,
jalovec,
česnek,
sůl,
pepř celý,
olej olivový,
cibule,
víno bílé suché,
houby,
hrášek,
koňak,
tymián,
voda
Komentáře (21)