Suroviny
Porce: pre viac osôb
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 086 kJ / 1 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 245,56 g |
Tuky | 14,68 g |
Vláknina | 44,80 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 543 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 66,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuchynsky upravený roštenec potrieme olejom, dijonskou horčicou a obalíme v na hrubo rozdrvenom čiernom korení a jalovci. Položíme do pekáča, obložíme bobkovým listom, cibuľou pokrájanou na kliny, strúčikmi celého cesnaku a v tejto zmesi marinujeme týždeň pred prípravou v chladničke.
Krok 2: Potom mäso sprudka opečieme v panvici na oleji z každej strany. Opečené mäso vrátime späť do marinády v pekáči, podlejeme vínom, trochou vody a prikryté alobalom pečieme v trúbe vyhriatej na 90°C/4 hodiny.
Krok 3: Počas pečenia kontrolujeme, prelievame výpekom a podľa potreby podlievame horúcou vodou, 15 minút pred koncom uvedenej doby odstránime alobal, zvýšime teplotu na 220°C a dopečieme.
Krok 4: Vypečenú šťavu dáme do panvice aj s koňakom a orestujeme na nej hríby do mäkka s tymiánom a hráškom.
Krok 5: Mäso necháme odpočinúť a nakrájame na plátky o hrúbke 1,5 - 2 cm.
Krok 6: Servírujeme na veľkom podnose s hríbovo-hráškovou zmesou a ako prílohu podávame Yorkshirský puding.
Zveřejněno 6. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční židovské pečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0j6
Moje poznámka
Sváteční židovské pečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0j6
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 9 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 13 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 17 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 6 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 7 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 8 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 8 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 9 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 10 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 10 hodinami
Tématické fráze:
pecene hovezi,
židovské recepty,
hovězí pečeně,
zidovske maso,
hovězí pečeně recept,
pečené hovězí recept,
pečené hovezí maso recepty,
pecene hovadzie maso,
židovské řízky,
zidovske chvaly,
maso sváteční recept,
pečené hovězí recepty,
sváteční menu z hovězího masa,
zidovske hodiny,
svatecnipeceni,
hovězí židovský řízek,
recept na židovské maso,
židovské hovězí maso,
hodiny židovské,
recept pečené hovězí
Suroviny:
maso hovězí,
hořčice dijonská,
bobkový list,
jalovec,
česnek,
sůl,
pepř celý,
olej olivový,
cibule,
víno bílé suché,
houby,
hrášek,
koňak,
tymián,
voda
Komentáře (21)