Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.
Suroviny pro 1
sklenice 0,5 litru
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 830 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 31,87 g |
Vláknina | 5,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky oloupeme a s cibulí je nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Všechny suroviny na nálev dáme do kastrůlku a svaříme.
Krok 3: Do sklenice dáme třetinu nakrájených špekáčků a cibule, zalijeme částí horkého nálevu, přidáme další třetinu špekáčků a cibule, opět zalijeme částí nálevu. Naskládáme zbytek špekáčků s cibulí a dolijeme zbylý nálev.
Krok 4: Pevně zavíčkujeme, sklenici obrátíme vzhůru nohama a zpět (nálev se tak dostane ke všem kouskům) a po prochladnutí uložíme do lednice. Když se v lednici vychladí, můžeme konzumovat. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 31. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX3z
Moje poznámka
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX3z
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
naložení utopenců,
recepty utopenci z párků,
utopenci s kecupem a horcici,
utopenci z párků,
recept na naložení utopence,
naložení utopenci,
jak naložit špekáčky,
utopenci hned k jídlu,
jak vyrobit utopence,
jak naložit buřty,
utopenci v majonéze,
recept na utopence,
utopenci recept,
utopenci z kabanosu,
salat z utopencu,
utopenci v marináde,
utopenci s párků,
utopenci,
utopenci s kecupem,
utopenci v kecupu
Suroviny:
špekáček,
cibule,
ocet,
olej,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
kečup sladký,
omáčka chilli,
voda
Komentáře (72)
https://www.toprecepty.cz/recept/21641-cinsky-rapl...
No a mimo markety,z českých výrobců uzenin,vyhrály špekáčky od firmy z Vysočiny z obce Fryšava (nedaleko Žďáru nad Sázavou).Stojí sice skoro dvakrát více než některé ty „lepší“ z marketů,ale zase si „pošmáknete“...
Nedá mě to nezareagovat, špekáčky z Lidlu vyhrály D-test, ze všech nákupních řetězců mají nejvyšší podíl masa.
Špekáčky kupuju tady u nás u řezníka. Má vlastní výrobu... Pokud byste je jednou ochutnala, pochopila byste proč bych si nekoupil tzv. špekáčky z kteréhokoliv jiného supermarketu. Když budete trochu koukat kolem sebe určitě nějakého řezníka u vás taky najdete...
PS: celá moje reakce znamená, že bych bych tenhle recept z důvodů obavy o své zdraví raději nikdy nejedl a nikomu to nedoporučuju - taková směs vám nezničí jenom chuťové buňky (které, pokud vám to chutná už stejně zničené máate), ale i všechny vnitřnosti