Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Suroviny
Porce: 4 x 0,3 l sklenice
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 542 kJ / 1 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,81 g |
| Tuky | 89,02 g |
| Vláknina | 16,48 g |
| Cholesterol | 402 mg |
| Sodík | 494 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 51,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme do něj olivový olej a když se rozehřejí, lehce na tom orestujeme krájenou cibuli a strouhanou mrkev a celer. Přidáme asi 2 lžíce vývaru, na mírném ohni povaříme 10-15 minut.
Krok 2: Na zeleninový základ vložíme mleté maso, vařečkou při vaření rozmělňujeme případné hrudky.
Krok 3: Vlijeme vývar a víno, necháme odpařit a přidáme protlak a salsu.
Krok 4: Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a nezakryté pomalu vaříme asi 2 hodiny, až je směs zcela hustá.
Krok 5: Používáme k těstovinám, na lasagne, můžeme podávat i s bramborovou kaší. Zbytek ragú zavaříme 2 hodiny na 100 °C - získáme polotovar na další obědy.
Zveřejněno 17. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
Moje poznámka
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 15 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 15 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 16 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 2 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 3 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 11 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 12 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 13 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 14 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 15 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 15 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 16 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s vepřovým masem,
vepřové ragú se zeleninou,
vepřové ragu s těstovinami,
těstoviny s vepřovým masem recepty,
těstoviny s vepřovým masem recept,
vepřové maso s těstovinami recepty,
maso k testovinam,
vepřové maso s těstovinami,
veprove maso k testovinam,
vepřové ragú,
cizrna recept,
vepřové maso ragu,
jake maso na lasagne,
na dvakrát,
ragú,
zelení ove ragu s masem,
výroba ragú,
vepřové ragu se se zeleninou,
těstoviny s vepřovýn masem,
recept-ml. maso+těstoviny
Suroviny:
maso vepřové mleté,
víno červené,
cibule,
mrkev,
celer,
máslo,
olej olivový,
protlak rajčatový,
koncentrát z rajčat,
vývar,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
Kuchaři říkají, že do jídla takové víno, jaké se pak k jídlu bude pít
Nikdy jsem se ale nevybičoval k tomu, abych vařil víno v ceně kolem 300,-/litr
Kdysi jsem se na mančaftu dopustil podlého pokusu s červeným vínem:
Uvařil jsem 2x stejné jídlo; 1x na "krabicáku" a 1x na víně 10x dražším... Při degustaci naslepo bylo hodnocení asi 1/2 na 1/2
Když se následně hodnotilo už se všemi smysly, tak krabicák propadl, protože jídlo z něj mělo jak se říká psí barvu - kafébraundozelena
No jo, no, jí se i očima, že...
Poraďte, prosím, Zuzika
Nejde o alkohol, ale spíš o tu chuť, víno moc rádi nemáme
Zkusím tedy místo vína použít víc vývaru
Bílé, nebo vodu
Jestli bude chutnat děckám, až dojedou, udělám a zavařím znovu - jídlo s tím je pak opravdu rychle na stole