Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka, takže si tuto polévku můžete uvařit kdykoli na ni dostanete chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 741 kJ / 1 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,14 g |
Tuky | 17,93 g |
Vláknina | 20,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v51X
Moje poznámka
Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v51X
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 8 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 11 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 26 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 39 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
zabijačková polévka,
zabíjačková polévka z jelita,
zabijačková polévka z jelit,
zabijačková polévka recept,
prdelacka,
zabíjačková polévka z prejtu,
zabijačková polévka z krve,
černá polévka,
recepty zabijačková polévka,
polévka zabijačková,
zabíječková polévka,
domaci prdelačka,
domácí zabíjačková polévka,
recept na zabíjačkovou polévku,
černá polévka z jelita,
zabíjačková polévka z jelítka,
zabíjačková polévka tmavá,
polévka z tlačenky,
recept zabijačková polévka,
tmavá zabíjačková polévka
Suroviny:
vývar masový,
krev vepřová,
kroupy,
česnek,
majoránka sušená,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (41)
Akorát se mi zdá, že těch 200 ml na 1,5-2 l vývaru je málo.
Díky všem za komentíky, rozšíření obzorů ohledně názvů a přípravy a hodnocení
Ale jak píše Vašík-když není ovar a krev,jelítko taky stačí...a"prdelačka"z jelítka u nás bývá 1až2 krát do měsíce
U nás sa táto polievočka volá ovar, ale aj obar, ale nech sa volá ako chce, je to úžasná pochúťka pre toho, kto jú má rád.
A predstavte si, že ja žijem v takej pr.... sveta, kde
vývar z ovaru lejú sviniam. Vraj, kto by to žral
Bacha pro ostatní, nemíním rozviřovat diskuzi o názvu, recept je osvědčený desítkami generací a jak se kde jmenuje, je čistě věc té určité komunity.