Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 035 kJ / 3 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,86 g |
Tuky | 70,19 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 5,63 g |
Sacharidy | 507,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny dám mouku promíchanou s cukrem, droždím a solí.
Krok 2: Do vlažného mléka rozklepnu vejce, jeden žloutek a rozpuštěné máslo - rozkvedlám a naleju do směsi v domácí pekárně - dám na program "Kynuté těsto".
Krok 3: Ke konci hnětení přidám rozpuštěné sádlo. Pak nechám vykynout asi tak 30-40 minut.
Krok 4: Těsto vyválím na 0,5 cm a vykrajuji kolečka o průměru cca 8 cm. Do těch udělám závažíčkem důlek a vkládám do rozpáleného oleje důlkem dolů.
Krok 5: Vařečkou přitlačuju vdolek k pánvičce aby se nenafoukl a pak obrátím. Usmažené vdolky pokládám na tác s ubrouskem důlkem dolů.
Krok 6: Vychladlé vdolky potřu povidly s rumem (do středu) a kolem povidel zdobičkou zdobím tvarohovým krémem.
Krok 7: Pocukruju nakonec moučkovým cukrem.
Krok 8: Tvarohový krém:
Tvaroh, cukr, zakysanou smetanu se šlehačkou a ztužovač šlehačky dám do mísy a vyšlehám v krém (cca 5 minut - konzistence tak, aby s ním šlo zdobit).
Tvaroh, cukr, zakysanou smetanu se šlehačkou a ztužovač šlehačky dám do mísy a vyšlehám v krém (cca 5 minut - konzistence tak, aby s ním šlo zdobit).
Zveřejněno 25. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzWG
Moje poznámka
Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzWG
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 4 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 17 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 1 hodinou
Bramborové placičky
Karel kuchtik před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 3 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 14 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 15 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 15 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 16 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 16 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 16 hodinami
Tématické fráze:
tvaroh na vdolky,
bavorské vdolečky z domácí pekárny,
vdolky ze sušeného droždí,
bavorske vdolecky ze suseneho drozdi,
bavorské vdolky ze sušeného droždí,
vdolečky ze sušeného droždí,
vdolky z domácí pekárny,
tvarohový krém na vdolky,
tvaroh na bavorske vdolky,
krem na vdolky,
bavorské vdolky z domácí pekárny,
bavorské vdolečky,
banánové vdolečky,
krém na bavorské vdolky,
bavorské vdolečky sušené droždí,
vdolky s rumem,
bavorské vdolečky ze sadla,
vdolecky sušené droždí,
šlehaný tvaroh na vdolky,
bavorské vdolečky z pekarny
Suroviny:
droždí sušené,
mléko,
cukr,
sůl,
rum,
tuk hera,
sádlo,
vejce,
žloutek,
mouka hladká,
povidla švestková,
smetana zakysaná,
tvaroh,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (5)