Hovězí plátky na houbách
Hovězí plátky na houbách jsou skutečně svátečním obědem. Voní lesem, kmínem a poctivou českou kuchyní. Stačí k nim připravit dušenou rýži a dopřát masu dostatečný čas v troubě. Odměnou vám bude křehké a rozpadající se maso.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 862 kJ / 684 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 121,86 g | 
| Tuky | 7,44 g | 
| Vláknina | 26,40 g | 
| Cholesterol | 235 mg | 
| Sodík | 270 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 21,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 220 °C.
	Krok 2: Maso nakrájíme na 4 plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Plátky masa z jedné strany obalíme v hladké mouce.
	Krok 3: Cibule oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme najemno a dáme smažit na rozehřátý olej. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme na ni okořeněné plátky masa.
	Krok 4: Maso orestujeme z obou stran tak, aby se zatáhlo.
	Krok 5: Podlijeme vývarem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do vyhřáté trouby.
	Krok 6: Teplotu snížíme na 180 °C a necháme maso pomalu péct. Pečeme do měkka asi 2-2,5 hodiny, závisí na stáří masa.
	Krok 7: Mezitím očištíme a nakrájíme houby. Nakrájíme i druhou cibuli na kostičky.
	Krok 8: Cibulku osmahneme na rozehřátém sádle. Když cibule zesklovatí, přidáme houby (můžou být i mražené). Osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a dusíme asi 10 minut.
	Krok 9: Přibližně po hodině pečení k masu v troubě přidáme podušené houby a dál pečeme do měkka. Upečené máso dosolíme a můžeme podávat.
	Krok 10: Podáváme s dušenou rýží.
Zveřejněno 17. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí plátky na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6l5
Moje poznámka
					
				
Hovězí plátky na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6l5
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovězí na houbách, 
						
						
							hovězí na houbách recept, 
						
						
							hovězí plátek na houbách, 
						
						
							hovězí plátky, 
						
						
							hovězí na houbách s rýží, 
						
						
							hovězí pečeně na houbách, 
						
						
							hovězí maso na houbách, 
						
						
							hovězí na houbách v troubě, 
						
						
							plátky na houbách, 
						
						
							hovězí na hříbkách, 
						
						
							hovězí plátky v troubě, 
						
						
							recept na hovezi na houbach, 
						
						
							recept hovězí na houbách, 
						
						
							hovezi na houbach video, 
						
						
							hovězí krk na houbách, 
						
						
							hovězí zadní na houbách, 
						
						
							recepty hovězí na houbách, 
						
						
							recept - hovězí na houbách, 
						
						
							hovezi platky recept, 
						
						
							hovězí na čerstvých houbách
						
					
						Suroviny:
						
							hovězí zadní, 
						
						
							cibule, 
						
						
							houby čerstvé, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							olej, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							koření houbová variace, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
Komentáře (35)
Houbové koření
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Je tu na to dokonce i recept.
Chápu, že nikdo učenej z nebe nespadnul, ale svoje neznalost se dá prezentovat i s menší mírou arogance, než tu předvádíte.
V 21. Století taky existuje google, kde se dá spousta informací zjistit a nebýt za trotla.
Moment, ale autorka píše - vyhřáté a pak pomalu péci - pomalu nelze péci na 220°C, ovšem uznávám,že autorka měla uvést, že snížíme teplotu nebo tak nějak
každopádně se řiď vlastnostmi své trouby, ani 2 trouby téže značky nepečou stejně. Jinak jsem recept doplnila o ono snížení teploty.
Kačka
dnes jsme nevěděli co k obědu a náhodou jsem našel Váš recept.Sice jsem neměl čerstvé ale ,sušené houby a musím konstatovat že to bylo \\\\\\\"boží\\\\\\\". Hovězí na houbách připravené tímto způsobem je super, vůbec se to nedá srovnat s klasickou omáčkou.