Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-česneková krémová polévka

Snadná a chutná polévka, kterou připravíte za pár minut? Přesně taková je bramborovo-česneková krémová polévka. Krémovost jí dodá rozmixovaná zelenina a lahodný crème fraîche nebo hustá zakysaná smetana.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 454 kJ /
348 kcal
Bílkoviny6,16 g
Tuky15,12 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy44,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a česnek oloupeme. Krok 2: Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř a majoránku a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut. Krok 3: Polévku odstavíme a vmícháme crème fraîche, propasírovaný nebo nastrouhaný česnek a dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 4: Dochutíme mletým pepřem, čerstvou pažitkou a případně dosolíme. Dle chuti můžeme přidat římský kmín nebo mletou kurkumu na ozvláštnění. Krok 5: Podáváme dle chuti samotné nebo s nastrouhaným parmezánem (či tvrdým sýrem).

TIP: Krémové polévky z kořenové zeleniny

Zveřejněno 15. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ronk

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ronk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak to je bomba . Recept pro deti do 6 let .

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Jé to je receptík , úplně podle mojí chuti.
Dělám velmi, velmi podobnou, jen dávám libeček a navrch před podáváním dávám osmažený chlén na kostičky.
DÍKY ZA PŘIPOMENUTÍ A ZÍTRA BUDE NA OBÍDEK.
,,toš tak,, :yes:

Varené 29/6/2019 - rýchle, jednoduché, chutné ...

Bohužel jsem zapoměla koupit zakysanou smetanu, takže jsem se ji pokusila nahradit jen obyčejnou smetanou a světe div se, byla to dobrota...

Mňam :yes:

Na tuto rychlou a chutnou polévku dojde, když už lednice i spižírna zejí prázdnotou. Brambory a česnek je však doma skoro vždy po ruce ;-) Děkuji za bodíky:-K

radiator: Mílo, polívečka se mi moc líbí, určitě ji vyzkouším. Jen Ti z postupu vypadla fáze, ve které se přidává česnek :-8

Angel 666: Jejda, děkuji a doplňuji;-)

Pěkná polévečka:-p už si ukládám

Krémové polévky jsou u nás doma v oblibě:-8Ta Tvá je také moc fajn:-K:yes:

Anna Kocikova: Děkuji Drahuško, my jsme též polívkoví jako vy:-):-K

Tématické fráze:
česneková polévka s bramborem, nejlepší česneková polévka krémová, polévka bramborový kremová, česneková polévka se smetanou, bramborovo česneková polévka, krémová česneková polévka, kremova cesnekova polevka s bramborem, bramborovo česnková polévka, česneková krémová polévka postup, česneková krémová polévka s bramborem, česneková polévka se zakysané smetany, česneková krémová polévka bez smetany, česneková polévka krémová, cesnekova kremova polevka, cesnecka kremova, cesnecka z kurkumy, česneková polévka krémová recept, bramborovo houbová česnečka, cesnecka kremova polévka, krémová česnečka z kurkumy a syrem

Suroviny:
brambory, česnek, vývar zeleninový, crème frâiche, sůl, majoránka, pepř mletý, pažitka, římský kmín mletý, kurkuma, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu