Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 657 kJ / 2 069 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,48 g |
| Tuky | 3,92 g |
| Vláknina | 28,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 62 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 454,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na kostky.
Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, po chvilce dáme k cibuli restovat na kostky nakrájený seitan a na poslední minutku přidáme i na jemno nakrájený česnek. Poté přidáme pokrájená rajčata a papriky, po chvíli i šafrán a mletou papriku. Krok 2: Zamícháme koření do základu a přidáme rýži, kterou zalijeme zeleninovým vývarem. Už teď můžeme osolit a opepřit. Paellu přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a necháme spolu vše probublávat cca 30 minut, dokud se nevsákne všechen vývar do rýže. Krok 3: Na závěr dáme navrch paelly prohřát nakrájený tempeh.
Před podáváním můžeme paellu posypat nasekanou petrželkou a podávat s citronem.
Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, po chvilce dáme k cibuli restovat na kostky nakrájený seitan a na poslední minutku přidáme i na jemno nakrájený česnek. Poté přidáme pokrájená rajčata a papriky, po chvíli i šafrán a mletou papriku. Krok 2: Zamícháme koření do základu a přidáme rýži, kterou zalijeme zeleninovým vývarem. Už teď můžeme osolit a opepřit. Paellu přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a necháme spolu vše probublávat cca 30 minut, dokud se nevsákne všechen vývar do rýže. Krok 3: Na závěr dáme navrch paelly prohřát nakrájený tempeh.
Před podáváním můžeme paellu posypat nasekanou petrželkou a podávat s citronem.
Zveřejněno 20. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paella se seitanem a uzeným tempehem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8MZ
Moje poznámka
Paella se seitanem a uzeným tempehem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8MZ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
paella recept,
paella s uzeným tofu,
recepty se seitanem,
paela s houbama,
recept z uzenym tempehem,
paella s uzeným masem,
paela s pečeným tofu,
recept tempeh,
paella s pečeným tofu,
bulgur paella,
seitan a tempeh-recepty
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
vývar zeleninový,
cibule,
seitan,
tempeh uzený,
rajče,
paprika čerstvá červená,
česnek,
šafrán,
paprika sušená sladká,
olej,
pepř,
petržel
Komentáře (7)