Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve svaříme nálev - vodu a ocet + koření přivedeme k varu a asi 3 minuty mírně povaříme. Odstavíme a vhodíme cibuli nakrájenou na půlkroužky, necháme zchladnout.
Krok 2: Rybí řízky vyskládáme do vhodné nádoby (sklo, porcelán, keramika - nedoporučuju hliník ani plast) a zalijeme zchladlým nálevem. Uzavřeme a dáme do chladna. Za 7-10 dní můžeme ochutnávat, podávám s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 22. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí řízky jako utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYyJ
Moje poznámka
Rybí řízky jako utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYyJ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 28 minutami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 40 minutami
Snadný štrúdl
Ivace před 46 minutami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 51 minutami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 57 minutami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 1 hodinou
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 2 hodinami
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 2 hodinami
Tématické fráze:
smažený kapr v kyselém nálevu,
rybí řízky,
naložené rybí řízky,
rízky z kapra,
utopenci z kapra,
kapří utopenci,
kapří řízky,
smažený kapr v nálevu,
rybí rizek,
kapří řízky v nalevu,
nalozeni kapra na kyselo,
rybi rizky naložené,
řízky z kapra v nálevu,
řízek z kapra,
utopenci z kapra recept,
rybí řízek v kyselém nálevu,
co se zbytky smaženého kapra,
pikantni řizek z kapra,
smazene rybi file jako utopenci,
řízky z kapra do octa
Suroviny:
kapr,
cibule,
ocet,
voda,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
Komentáře (16)
No, cukr není podmínkou..., ale možná myslíte toto: http://www.labuznik.cz/recept/silvestrovsky-escabe...
Zítra jede rybář znovu lovit