Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 785 kJ / 2 578 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 197,11 g |
| Tuky | 181,37 g |
| Vláknina | 8,82 g |
| Cholesterol | 981 mg |
| Sodík | 12,72 g |
| Sůl | 31,41 g |
| Sacharidy | 36,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně důkladně promícháme a necháme odpočinout.
Krok 2: Vepřový bok v celku upravíme na úhledný obdélník. Z kratší strany vyřízneme nožem otvor tak, aby nám vznikla hluboká kapsa. Rukou lehce zkontrolujeme vnitřní prokrojení. Kapsa se nesmí nikde proříznout!
Krok 3: Kapsu naplníme připravenou směsí - náplní a otvor klasicky zašijeme. Aby maso po upečení mělo pěkný tvar, svážeme ho potravinářským provázkem.
Krok 4: Svázané maso přemístíme do pekáče. Důkladně potřeme směsí z hmoždíře, podlijeme trochou vody (cca 1 dl), přidáme 2 lžíce sádla. Můžeme přidat i zbytek kůže s masem, který nám zbyl z úpravy masa.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, celkem 30 minut nepřikryté. Pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 2 hodiny zakryté alobalem. Dopékáme nezakryté na 160 °C podle potřeby, cca 30 minut.
Maso v průběhu pečení poléváme výpekem a dle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
Maso v průběhu pečení poléváme výpekem a dle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
Zveřejněno 13. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovský plněný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3myr
Moje poznámka
Silvestrovský plněný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3myr
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 33 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 44 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 53 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
paprikový bok recept,
vepřový bok,
vepřový bok recepty,
plneny veprovy bok,
plněný vepřový bok recepty,
vepřový bok s paprikou,
vepřový bok recept,
plněný bok,
veprovy bok v paprice,
recept na úpravu vepřového boku,
silvestrovský bok alobalu,
vepřový bok paprikovy,
kapsa s veproveho boku,
bok v celku,
recept na paprikový bok,
veprovy bok napaprice,
bok v paprice,
uprava veprovy bok,
maso plnněný boku,
vepřový paprikový bok
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
maso hovězí mleté,
bok uzený,
plec vepřová,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
voda,
vejce,
česnek,
sůl,
rozmarýn sušený,
koření oregáno sušené,
feferonka,
sůl hrubozrnná,
med,
sádlo,
česnek,
sádlo,
vývar masový
Komentáře (8)