Francouzské brambory podle mne
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají velmi chutné maso. Spolu s medvědím česnekem to bude skvělá kombinace.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 421 kJ / 2 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,99 g |
Tuky | 93,46 g |
Vláknina | 23,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 5,72 g |
Sůl | 13,13 g |
Sacharidy | 165,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAxn
Moje poznámka
Francouzské brambory podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAxn
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 5 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 9 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 5 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 9 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 9 hodinami
Tématické fráze:
francouzské brambory,
dobré francouzské brambory,
francouzské brambory recept,
recept na francouzské brambory,
francouzské na brambory,
francouzský brambory,
francouzské brambory z cukety,
klíčky na bramborách,
top recepty francouzské brambory,
proč se dává kmín do brambor,
solanin v bramborách,
francouzske brambory bez smetany,
brambory na jaře,
francouzské brambory podle pohlreicha,
priprava francouzskych brambor,
francouzské brambory příprava,
brambory s klíčky,
recept francouzske brambory,
francouzské brambory s tvarohem,
kuchař ví recepty francouzské brambory
Suroviny:
brambory,
kmín celý,
maso uzené,
sádlo,
olej,
cibulka jarní,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
česnek mědvědí,
mrkev,
pórek,
sůl,
pepř mletý,
koření na grilovanou zeleninu,
libeček,
smetana,
vejce
Komentáře (23)
Mám moc ráda brambory na loupačku a ještě raději je mám upečené se slupkou, ale to jde opravdu nejlépe s novými bramborami. K tomu rozmíchaný ochucený tvaroh, ale mně stačí právě jen to máslo a nezbytné jsou nakrájené plátečky česneku, který momentálně nemůžu zase já. Oblíbila jsem si i "německou" kombinaci pečené brambory, ochucený tvaroh a uzený losos. ale to už jsme někde úplně jinde.......
a teď mě ještě napadá, když kmín překryje chuť solaninu, jak chutná?
Lenunka: Silice v rasci pôsobia inak, určite nie proti toxicite solaninu. Ten sa môže výrazne znížiť olúpaním nielen šupky zemiaku, ale aj asi 2-3 mm vrstvy pod ňou.
K receptu nejsou žádné komentáře.