Francouzské brambory podle mne
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají velmi chutné maso. Spolu s medvědím česnekem to bude skvělá kombinace.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 421 kJ / 2 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,99 g |
Tuky | 93,46 g |
Vláknina | 23,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 5,72 g |
Sůl | 13,13 g |
Sacharidy | 165,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAxn
Moje poznámka
Francouzské brambory podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAxn
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 12 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 22 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 hodinou
Majonézové rohlíky
Annanas před 2 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 4 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 4 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 5 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 5 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 8 hodinami
Tématické fráze:
francouzské brambory,
dobré francouzské brambory,
francouzské brambory recept,
recept na francouzské brambory,
francouzské na brambory,
francouzský brambory,
francouzské brambory z cukety,
klíčky na bramborách,
top recepty francouzské brambory,
proč se dává kmín do brambor,
solanin v bramborách,
francouzske brambory bez smetany,
brambory na jaře,
francouzské brambory podle pohlreicha,
priprava francouzskych brambor,
francouzské brambory příprava,
brambory s klíčky,
recept francouzske brambory,
francouzské brambory s tvarohem,
kuchař ví recepty francouzské brambory
Suroviny:
brambory,
kmín celý,
maso uzené,
sádlo,
olej,
cibulka jarní,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
česnek mědvědí,
mrkev,
pórek,
sůl,
pepř mletý,
koření na grilovanou zeleninu,
libeček,
smetana,
vejce
Komentáře (23)
Mám moc ráda brambory na loupačku a ještě raději je mám upečené se slupkou, ale to jde opravdu nejlépe s novými bramborami. K tomu rozmíchaný ochucený tvaroh, ale mně stačí právě jen to máslo a nezbytné jsou nakrájené plátečky česneku, který momentálně nemůžu zase já. Oblíbila jsem si i "německou" kombinaci pečené brambory, ochucený tvaroh a uzený losos. ale to už jsme někde úplně jinde.......
a teď mě ještě napadá, když kmín překryje chuť solaninu, jak chutná?
Lenunka: Silice v rasci pôsobia inak, určite nie proti toxicite solaninu. Ten sa môže výrazne znížiť olúpaním nielen šupky zemiaku, ale aj asi 2-3 mm vrstvy pod ňou.