Francouzské brambory podle mne
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají velmi chutné maso. Spolu s medvědím česnekem to bude skvělá kombinace.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 421 kJ / 2 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,99 g |
| Tuky | 93,46 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 5,72 g |
| Sůl | 13,13 g |
| Sacharidy | 165,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAxn
Moje poznámka
Francouzské brambory podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAxn
Nejnovější recepty
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 1 hodinou
Domácí čokoláda
Přidáno před 2 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Přidáno před 15 hodinami
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 18 hodinami
Červená rybí polévka
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
RETRO pudink
radimlaska10 před 13 minutami
Dýňový koláč
DvorMar před 39 minutami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 1 hodinou
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 5 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 6 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 8 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 14 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 14 hodinami
Květákové placičky
Valis před 15 hodinami
Tématické fráze:
francouzské brambory,
dobré francouzské brambory,
francouzské brambory recept,
recept na francouzské brambory,
francouzské na brambory,
francouzský brambory,
francouzské brambory z cukety,
klíčky na bramborách,
top recepty francouzské brambory,
proč se dává kmín do brambor,
solanin v bramborách,
francouzske brambory bez smetany,
brambory na jaře,
francouzské brambory podle pohlreicha,
priprava francouzskych brambor,
francouzské brambory příprava,
brambory s klíčky,
recept francouzske brambory,
francouzské brambory s tvarohem,
kuchař ví recepty francouzské brambory
Suroviny:
brambory,
kmín celý,
maso uzené,
sádlo,
olej,
cibulka jarní,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
česnek mědvědí,
mrkev,
pórek,
sůl,
pepř mletý,
koření na grilovanou zeleninu,
libeček,
smetana,
vejce
Komentáře (21)
Mám moc ráda brambory na loupačku a ještě raději je mám upečené se slupkou, ale to jde opravdu nejlépe s novými bramborami. K tomu rozmíchaný ochucený tvaroh, ale mně stačí právě jen to máslo a nezbytné jsou nakrájené plátečky česneku, který momentálně nemůžu zase já. Oblíbila jsem si i "německou" kombinaci pečené brambory, ochucený tvaroh a uzený losos. ale to už jsme někde úplně jinde.......
a teď mě ještě napadá, když kmín překryje chuť solaninu, jak chutná?
Lenunka: Silice v rasci pôsobia inak, určite nie proti toxicite solaninu. Ten sa môže výrazne znížiť olúpaním nielen šupky zemiaku, ale aj asi 2-3 mm vrstvy pod ňou.