Česká svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou a nadýchaným knedlíkem.
Suroviny pro 9
8-10
9
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 583 kJ / 2 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 219,12 g |
Tuky | 95,34 g |
Vláknina | 18,22 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,52 g |
Sacharidy | 71,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česká svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gk25
Moje poznámka
Česká svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gk25
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno před 21 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 18 minutami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 1 hodinou
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 2 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 3 hodinami
Zapečené žampiony s Nivou
oligarda před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 4 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 6 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 7 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 7 hodinami
Tématické fráze:
svičkova na smetaně postup,
svíčková na smetaně,
svickova postup,
postup na svíčkovou,
lehká svickova,
svíčková na smetaně recept,
lehka svíčková na smetaně,
postup svíčková,
rcp svíčková recept,
svíčkova na smetaně top recepty,
svickova na smetane fotky,
recept na svíčkovou na smetaně,
postup svíčková na smetaně,
jaké koření se dává do svíčkové,
svíčková na smetaně 10 porcí,
ceskasvickova,
co se dává do svíčkové,
pravá česká svíčková,
ceska sviwcova,
20porcí svíčkové
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
pepř,
sůl,
olej,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
tymián,
bobkový list,
citron,
ocet,
cukr,
mouka hladká,
jíška,
smetana
Komentáře (23)
casino: S tím citrónem se musím autorky zastat. Já mu vydrhnu kůru a dám plátky k masu. Skoro se rozvaří a pak nechám větší část v omáčce.
Přejete si kladný názor? Tak ten postup jste opsala skoro dobře
...ale v podstatě tu plkáme o prkonině a pokud byste se nezabejčila a opravila i počet porcí, tak tu budeme uznale pokyvovat mozkovnami
Myslím si, že jste to zvojtila až při opisování receptu
***
Trošku toto téma odlehčím:
Mladičká kuchyňka má před třetí svatbou (první manža se kvůli svíčkové vrátil do mamahotelu a druhý vzal kramle poté, co ho na vařené nudli utáhla servírka ze IV. cenové kam si chodil na svíčkovou) a má políčeno na řízka svých snů a chce ho konečně udolat jeho oblíbenou svíčkovou s osmi. Masem bude šetřit až bude ruka v nohávě, tak teď koupila půl kila z kýty a co čert nechtěl, vybrala si váš recept.
Zkrátím to...
Zazní zvonek a napochoduje Adonis a zavětří: "Hmmm... ty si ženská mejch snů!!! Pozveš mě na svíčku a stihlas eště aj napíct!!! Lásko, jak víš že mám rád cviboch???"
Asi byste se toho večera v lepším případě uškytala k slzám, protože ta děvucha by na nic jiného než na vás nemyslela...
...vrazit totiž do této omáčky na 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 cibuli i 1 (slovy JEDEN) citron, tak pouze v případě že děláte jakýsi cviboch a ne svíčkovou.
Jj, kůra se dává, ale do omáčky přijde jen kousíček (citron se používá až na terče pod brusinky)
To je řeč jak rozprávka
Rcp mi poněkud připomíná Sandtnerku
Syrového masa se dává asi 150g na porci a elegantní řešení by bylo neuvádět počet porcí
No, zcela mimořádně