Andělské zvony
Tento recept nabízí bohatou chuť kombinace jemného masa a kysaného zelí, doplněnou křupavými bramboráčky. Ideální volba pro ty, kteří hledají vydatné a rychlé jídlo s nádechem maďarské kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 696 kJ / 4 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,33 g |
Tuky | 243,83 g |
Vláknina | 92,62 g |
Cholesterol | 863 mg |
Sodík | 12,93 g |
Sůl | 31,17 g |
Sacharidy | 349,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji necháme zesklovatět na kostičky krájenou cibuli a papriku.
Přidáme bůček nakrájený na kostičky a zprudka osmahneme na největším hořáku, co je k dispozici. Maso nejprve pustí šťávu, až pak se začne škvařit, dohromady cca 10 min - záleží na hořáku. Dáme na menší hořák. Krok 2: Osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme grilovací koření a promícháme. Znovu osmahneme a zalijeme trochou teplé vody. Dusíme pod poklicí za občasného míchání a podlévání. Maso změkne a pod ním musí vzniknout krásná hnědá hustá šťáva.
Mezitím uvaříme zelí i s nálevem a vodou. Krok 3: Do hotového masa vhodíme utřený česnek s chilli papričkou a promícháme. Pak slijeme vodu ze zelí a zelí dobře promícháme s masem i šťávou a trochu prohřejeme. Krok 4: Jako přílohu k tomu uděláme bramboráčky. Brambory a cuketu nastrouháme, přidáme vše ostatní a usmažíme na oleji. Krok 5: Místo bramboráčků můžeme podávat s bílým pečivem a nezapomenout na chlazené pivečko!
Přidáme bůček nakrájený na kostičky a zprudka osmahneme na největším hořáku, co je k dispozici. Maso nejprve pustí šťávu, až pak se začne škvařit, dohromady cca 10 min - záleží na hořáku. Dáme na menší hořák. Krok 2: Osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme grilovací koření a promícháme. Znovu osmahneme a zalijeme trochou teplé vody. Dusíme pod poklicí za občasného míchání a podlévání. Maso změkne a pod ním musí vzniknout krásná hnědá hustá šťáva.
Mezitím uvaříme zelí i s nálevem a vodou. Krok 3: Do hotového masa vhodíme utřený česnek s chilli papričkou a promícháme. Pak slijeme vodu ze zelí a zelí dobře promícháme s masem i šťávou a trochu prohřejeme. Krok 4: Jako přílohu k tomu uděláme bramboráčky. Brambory a cuketu nastrouháme, přidáme vše ostatní a usmažíme na oleji. Krok 5: Místo bramboráčků můžeme podávat s bílým pečivem a nezapomenout na chlazené pivečko!
Zveřejněno 23. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělské zvony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnxK
Moje poznámka
Andělské zvony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnxK
Nejnovější recepty
Třešňový džem s rumem
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové carpaccio
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové košíčky
Přidáno před 15 hodinami
Třešňový koláč s pudinkem
Přidáno před 15 hodinami
Nepečená roláda z kakaových palačinek
Přidáno 8. 6. 2025 08:21
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno 7. 6. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Raddkaa před 58 minutami
Mrkvový krém s kari
Jan Nemec před 12 hodinami
Třešňové muffiny s čokoládou
xjanax před 13 hodinami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
gabikka před 14 hodinami
Bezinkový sirup
KaterinaRimanova před 14 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Pechova.veronika84 před 15 hodinami
Sýrové karbanátky
tynaztyna před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Kiki2612 před 15 hodinami
Churros s čokoládou (Čuros)
Kiki2612 před 15 hodinami
Tématické fráze:
andělské zvony z bůčku,
andělské oči recept,
recept andělské oči,
zavařování pod zvonem recept,
andělské vepřové plátky,
vepřové maso andělské oči,
zavařovaná paprika s cibulí,
adělské zvony,
+andělské olejem,
andelske plátky,
andělské panenky,
maso uteniny u zvonu,
andělske panenky jak na nê,
zavarovane kapie
Suroviny:
bůček,
zelí kysané,
olej,
cibule,
paprika čerstvá červená,
kapie červená,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
koření grilovací,
brambory,
cuketa,
česnek,
majoránka,
kmín celý,
pepř,
olej,
sůl,
vejce,
mouka hladká
Komentáře (10)
bodě 3) ....Pak vodu slijeme ze zelí a dobře promícháme s masem.....
Předpokládám, že s masem promícháme scezené zelí, nikoliv tu scezenou vodu.
Uprav to, prosím, aby nedocházelo k mýlce. U fotky to máš popsané perfektně.
A ještě k názvu - andělské zvony sice zní krásně, ale těžko je někdo najde, bude-li hledat segedín.
Fotopostup je perfektní, obsáhlý a blbuvzdorný.