Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny se smetanovými hříbky

Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před servírováním můžeme dozdobit špetkou strouhaného parmezánu.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 158 kJ /
1 711 kcal
Bílkoviny55,23 g
Tuky49,55 g
Vláknina47,30 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy233,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody. Krok 2: Očištěné hříbky rozkrájíme na menší kousky. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme do něj houby a orestujeme je ze všech stran. Krok 4: Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oboje přidáme k hříbkům, krátce osmahneme, podlijeme vínem a víno necháme vyvařit. Krok 5: Poté houby podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakryjeme poklicí a necháme přibližně 10 minut dusit. Krok 6: Pak přilijeme smetanu a krátce povaříme, aby se vše zredukovalo na potřebnou hustotu. Přimícháme nasekanou petrželku a vypneme. Krok 7: Do hotových hub vmícháme uvařené scezené nudle a můžeme podávat.

TIP: Jak zpracovat houby?

Zveřejněno 24. 9. 2017

Poznámka autorky Angel 666

Kdo má rád, může si porci na talíři posypat nastrouhaným parmazánem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qE4G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qE4G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Nadia22: :-K:-K

Marie Svarcova: :-):-K:-K

<3Mnam:-K:yes:

jemmy: :-):-K

<3Taky už nevím co s hřibama:-D

Angel 666: No a já bych zas vymýšlela co s hříbky o sto 6, ovšem nemám je :-D

Jana Remkova: prý teď rostou všude, třeba ještě budeš mít štěstí ;-)

Tématické fráze:
tagliatelle s hříbky, těstoviny s hribky, hříbky na smetaně, tagliatelle s hříbky a na smetaně, smetanova omacka s hribky, těstoviny s houbami a smetanou, těstoviny hříbky, tagliatelle se smetanou a hribky, tagliatele s hribkami, těstoviny recepty, těstoviny bile houby, testoviny s hribkama, testoviny se smetanou a houbami, těstoviny se smetanovou a parmazánem, tagliatele s hříbkama, nudle na smetanē s hríbky, testovinovy salat s hribky, smetanová omáčka z hříbků, těstoviny se hribky, hříbky na smetaně recept

Suroviny:
nudle široké, houba hřib, cibule šalotka, česnek, sůl, pepř mletý, víno bílé suché, vývar hovězí, smetana ke šlehání, nať petrželová, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu