Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vegan Pavlova s kokosovou šlehačkou

Tradiční dort Pavlova z vaječných bílků můžeme připravit v netradiční veganské verzi. Místo bílků použijeme nálev z cizrny a na šlehačku tentokrát budeme potřebovat kokosové mléko. Vše pak doladí drobné ovoce.

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dejsineco.cz dejsineco.cz

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 166 kJ /
1 235 kcal
Bílkoviny5,20 g
Tuky61,20 g
Vláknina0,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy165,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den před přípravou dáme do lednice ztuhnout kokosové mléko. Krok 2: Druhý den slijeme cizrnu a nálev z ní začneme šlehat jako bílky. Po chvíli přidáme xanthanovou gumu. Jakmile začne sníh tuhnout, přidáváme po lžících také cukr Krok 3: Po vyšlehání připravíme tři plechy s pečicím papírem. Na každý plech dáme pomocí zdobícího sáčku sníh do tvaru kruhu. Všechny kruhy by měly být stejně velké. Krok 4: Cizrnové kruhy sušíme v troubě při 100 °C zhruba 1,5-2 hodiny. Během sušení troubu neotvíráme. Z plechů jsem kruhy sloupneme, až když jsou úplně vychladlé. Krok 5: Mezitím vyndáme kokosové mléko z lednice a odstraníme z něj tekutou část (šlehat budeme jen to husté, tekutou část použijeme třeba později do omáčky). Krok 6: Pomocí ručního šlehače vyšleháme z mléka šlehačku, do které přidáme kapku červeného barviva. Šlehačku rozdělíme na dvě části a pomocí cukrářského sáčku naneseme na kruhy, které pak spojíme na sebe. Hotovou Pavlovu dozdobíme ovocem a květinami.

TIP: Kokosové mléko a jeho využití v kuchyni

TIP: Čokoládová pěna z cizrnového nálevu. Poradíme vám, jak na její přípravu

Zveřejněno 16. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vegan Pavlova s kokosovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ooqB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vegan Pavlova s kokosovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ooqB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Listy břečťanu nejsou jediné jedovaté.....květy hortenzie jsou také prudce jedovaté.

dejsineco.cz:
Také, ač u vědomí jedovatosti břečťanu, jsem se kdysi dopustil podobného "fotozvěrstva" ;-(:-):-D
https://www.labuznik.cz/recept/stika-na-masle-z-na...

casino: Tak to jsem ráda, že nejsem sama ve fotkách s jedovatým břečťanem :-D:-D

Nepovažuji za vhodné dávat na dort sice hezké, ale jedovaté listy břečťanu. :no:
;-) Zrovna před několika dny jsem sem dala odkaz na článek "Vaječný bílek - čím ho lze nahradit"https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4591, který se zabývá "sněhem" z vody , která zbyde po uvaření cizrny. A jak je vidět, tak to i funguje. Dortík je moc hezký.

Krásné, oku lahodí. :-K Ta ozdoba se jí?

Hedwika: ovoce a sedmikrasky jsem snědla :) na zbytek jsem neměla odvahu :):-D

Vypadá jako od cukrářky :-):-*

Dobrutka: wau..tak to děkuji :-):-K:yes:

Zajímavé...:yes:

mika59: díky :-)

zastřelit

Tématické fráze:
vegan kokosky, dort pavlova s kokosem, dort pavlova pro vegany, co jedo vegani, šlehačka z cizrny, veganska pavlova, čím nahradit ovoce na pavlova, zdobící sáček pavlova, dort z kokosove slehacky vegan, cizrna šlehačka, vegan dort tri barev, dort pavlova se šlehačkou, vegan dort, dort pavlova vegan, cizrna se šlehačkou, vegan sníh z fazolí, pavlova dort vegan, vegan jahodový dort s kokosovou šlehačkou, plody břečtanu recept

Suroviny:
cizrna, cukr, lusk vanilkový, mléko kokosové, potravinářské barvivo, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu