Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahourem

Nadýchané kynuté knedlíky podávané s borůvkovým žahourem plným šťavnatých borůvek, skořice a smetany nabízejí lahodnou kombinaci chutí. Sladká a jemná omáčka skvěle doplňuje měkké těsto a potěší všechny milovníky tradičních chutí.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 614 kJ /
2 776 kcal
Bílkoviny80,67 g
Tuky42,11 g
Vláknina34,71 g
Cholesterol 348 mg
Sodík 328 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy501,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme troškou vlahého mléka. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Přidáme vajíčko a zbylé vlahé mléko. Zaděláme těsto, které necháme vykynout. Krok 3: Z vykynutého těsta tvarujeme knedlíky, které necháme ještě chvíli kynout. Krok 4: Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut, podle velikosti knedlíků. Můžeme je vařit také v páře v parním hrnci asi 15-20 minut. Krok 5: Borůvky nasypeme do hrnce, přidáme cukr, máslo a vodu a krátce povaříme. Krok 6: Přidáme skořici a smetanu, ve které rozmícháme solamyl. Vaříme do zhoustnutí. Krok 7: Hotové knedlíky podáváme se žahourem a zakysanou smetanou.

TIP: Nadýchané kynuté knedlíky s ovocem

Zveřejněno 14. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3n69

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3n69

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

alca2: moc děkuji:-K

Vařila a jedla jsem poprvé, moc nám chutnalo <3:-):-D

:yes::yes::-K Moc krásná dobrota

Frantiska:
Díky:-K
Já se k Valkýrám dostal přes Wagnerovu Jízdu Walkýr https://www.youtube.com/watch?v=7AlEvy0fJto

medanek:
No, bylo to jen takové chabé přirovnání k "nájezdnicím" a sama vidíte že to není nic dehonestujícího...
... ale ta hudba, ta píše, že :-)

hosta:
Jsem se jednim okem zakoukal na TV a předběhla jste mě...
Díky:-K

hosta: :yes::yes:

Frantiska: :yes::yes:

Obě vysvětlení naprosto sedí. :-D

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
ovocné knedlíky se zahourem, ovocný žahour, kynuté ovocné knedlíky se žahourem, jak dlouho děláme kynuté knedliky na pare, kynute koně, kynuté knedlíky, ovocné knedlíky s žahourem, kynuty ovocný knedlíky se zahourem, borvkový žahourem, nejlepší kynuté knedlíky se žahourem, co znamená žahour, ovocné kynuté knedlíky s žahourem, kynute knedliky se zahouem, jak dlouho varit blbouny v páře, kynuté jahodové knedlíky s žahourem, recept na kynutý knedlík s zahurem, ovocné kynuté knedlíky se žahourem, knedliky s mrazenych boruvek v pare, knedliky s zehourem, kynuté knedlíky na páře se žahourem

Suroviny:
mouka hrubá, sůl, cukr, mléko, vejce, droždí čerstvé, borůvky, voda, cukr, máslo, smetana, skořice mletá, solamyl, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu