Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sikulské žebírko

Na první pohled obyčejná kotleta, ale ve skutečnosti jeden z oblíbených receptů maďarské a rumunské kuchyně. Vůně pečeného masa, smetany a zelí s spolu s voňavým kořením, provoní celou kuchyni. Skvěle se hodí k houskovému knedlíku.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

Hrnek = 250 ml

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 724 kJ /
651 kcal
Bílkoviny21,38 g
Tuky36,31 g
Vláknina20,11 g
Cholesterol 108 mg
Sodík 4,13 g
Sůl10,30 g
Sacharidy51,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety naklepeme, nařízneme a osolíme. Orestujeme na oleji z obou stran dozlatova. Krok 2: Maso vyjmeme. Do tuku přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Okořeníme drceným kmínem a česnekem utřeným se solí. Krok 3: Přidáme nakrájené zelí a kotlety a společně dusíme doměkka. Krok 4: V polovině dušení přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, podle potřeby přisolíme a dovaříme.

TIP: Jak přidat smetanu do omáčky

Zveřejněno 4. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sikulské žebírko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgkg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sikulské žebírko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgkg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrý oběd. 😊

Uvařeno moc chválím :-K:yes:

Koubkova: díky! :-)

Moc jsme si pochutnali,děkuji za připomenutí receptu.:yes: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1852665251...

Majolenka10: To mne moc těší :-8

Irule: Jéé, foto z roku raz dva!:-D. Ale je to docela dobré a věřím, že z kuřecího si nic pokazit nemohla;-)

na poslední chvíli jsem zjistila, že nemám žádné vepřové. Měla jsem ale kuřecí prsa a i tak to byla naprosto skvělé :-p:-p:-p. Jani opět moc děkuji za skvělý oběd :yes::yes::-K

jana ševčíková 13. 7. 2013 09:51
sikulské žebírko je specialita jen se musí umět udělat:-K:-D

lomačka::-D:-D tak koukám, poslední dobou samé recepty z let 08-09:-D a ty fotky, to je síla. No, musím se na to zaměřit a některé fotky vyměnit. Každopádně, tohle je bezva jídlo podobné segedinu;-)

Tak teď zrovna lítám po panu googlu, jestli mi něco vyplivne a mi to máme u nás na topkách ,Janino děkan, že si to sem hodila:yes::yes::yes::-p;-)

Jendo, vzpomínám, když jsme jeli někde vlakem a na nádraží, každý asi vzpomene, ty guláše a většinou oschlé knedlíky..:-p nevím, proč takový guláš a ta hospodská strava byla ta nejlepší. Teda, ne, že bych se stravovala v hospodách, ale tady tohle si vzpomínám ráda.

Špagetko, klasikou skutečně nic nezkazíme a já se vžívám do dob dávno minulých "hospodského a bufetového stravování" a začínám vnímat tu szegedínovskou chuť žebírka:-p.
Jani, už mám v oblíbených a díky za tip:yes:.
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Hospodskou klasikou nic nezkazíme, já tam jen ještě přidávám ěpetičku koriandru a tymiánu ;-):-p:yes:

Mám hlad :-) :-)

:yes: Trochu česneku dávám i do segedínu, jen se to nesmí přehnat.:-))

Jani, jen jsem začala číst recept a uviděla 4 kotlety, povídám si : to je Jany recept, :-D sjela jsem dolů a jasan bylo to tak:-)) Tvoje zamilovaný kotletky už mi tě prozrazujou. Taky dělám, skoro stejně, ale říkám tomu u nás Segedínský guláš, do kterého ovšem nepoužívám kotlety, ale libovější bůček. Nemění na tom nic, že je to dobrý:-p a patří ti bodík:yes:

Tématické fráze:
vepřové žebírko sikulské, sikulské vepřové žebírko, sikulský vepřový plátek, sikulsky platek, sikulské zelí, sikulský guláš, sikulská kotleta, sikulske maso, sikulské kotlety, hospodské zelí, sikulské vepřové, vepřové po sikulsku, sikulský kotlet, sikulské vepřové maso, vepřové sikulské, žebírko, vepřové sikulské žebírko, sekulské žebírko, veprove zebírko po sikulsku, sikulská vepřová

Suroviny:
kotleta, sůl, vývar masový, olej, cibule, paprika sušená sladká, česnek, kmín drcený, zelí kysané, smetana na vaření, mouka hladká

Přidat fotografie receptu