Moravské jitrnice
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost. Jsou jen z masa bez přídavku pečené kynuté buchty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 664 kJ / 5 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 950,77 g |
Tuky | 145,43 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,89 g |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 16,43 g |
Postup přípravy
Po uvaření opláchneme ve studené vodě a rozložíme na desku, aby vychladly.
Zveřejněno 19. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
Moje poznámka
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 4 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 5 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 5 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 5 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 5 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 8 hodinami
Tématické fráze:
buchta do jitrnic,
pečená jitrnice v troubě,
jitrnice pečené v troubě,
buchta do jitrnic recept,
jitrnice a jelita recepty,
obchazka,
recept buchta do jitrnic,
jitrnice,
opečená jitrnice,
jitrnice recept,
pečené jitrnice v troubě,
jitrnice v troubě,
jitrnice a jelita recept,
jitrnice a jelita,
recept na buchtu do jitrnic,
polevka z jitrnice,
buchta na jitrnice,
pečená jitrnice,
pečené jitrnice a jelita,
buchty do jitrnic
Suroviny:
maso,
játra vepřová,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
koření nové koření mleté,
zázvor mletý,
česnek
Komentáře (28)
Víte ,že při čtení přízpěvků se člověk pobaví. Ale každý to dělá po svém způsobu.Rovněž nechápu, proč by se měly jitrnice vařit v jiné vodě. Zvládli jsme mnoho zabíjaček a vždy pár jitrnic uteklo do polévky ,stačí vyšší teplota . O to byla lepší polévka. Ale je to věc názoru a chutí. Kroupy jasně , jen do jelítek a do jitrniček se dělala buchta, která se namáčela.
Tento recept se mi líbí !!!
Milan P.
Do krvavničiek mierne oschlé žemle.
Ale my sme značne vzdialený kraj.
Ale takhle čistě masové bych asi ráda ochutnala
Ale prakticky ve všech receptech, které potkávám v různých kuchařkách, se jitrničky vaří ve vodě - proto jsem dopsala
No, já su z Moravy a dosud jsem měl za to, že žemle v jitrnicích jsou obvyklé spíše v Čechách...
Docela by mě zajímalo, kde na Moravě, třeba podle okresů, se do jitrnic dávají žemle?
Jinak mamka ani žemle nekupovala, u nás se pekla tzv. "buchta" do jitrnic