Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 468 kJ / 6 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,45 g |
Tuky | 514,09 g |
Vláknina | 30,70 g |
Cholesterol | 2,74 g |
Sodík | 4,32 g |
Sůl | 2,43 g |
Sacharidy | 412,52 g |
Postup přípravy
Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila, aby bolo rovné.
Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekla 10 min. Upečený koláč som nechala chladiť na mriežke. Veľkosť plechu 27x37 cm. Krok 2: Pripravila som krém. Žĺtky s cukrom a múkou som vymiešala, pridávala som postupne mlieko, vanilkový cukor a dala na sporák variť. Uvarenú žĺtkovú kašu som nechala mierne vychladiť, preložila som ju do robota, začala šľahať a keď sa ochladila celkom, pridávala som po malých kúskoch maslo a potom všetko dôkladne vyšľahala. Pridala som rumovú arómu a krém som uložila do chladničky stuhnúť. Krok 3: Na podnos som uložila korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým džemom. Keď džem stuhol, natrela som naň krém a ukladala som naň v čiernej káve máčané okrúhle keksy. Koláč som uložila do chladničky stuhnúť. Krok 4: Na koláč som natrela tri štvrtiny šľahačky a uložila do chladničky stuhnúť. Keď sa šľahačka poriadne vychladila, zostatok šľahačky som vložila do cukrárskeho vrecka. Zákusok som nakrájala horúcim nožom na rezy a až potom som za pomoci cukrárskeho vrecka ozdobila každý zákusok. Do šľahačkovej ruže som vkladala červené drobné guľky.
Zveřejněno 21. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy rakouské císařovny Sisi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OBJQ
Moje poznámka
Řezy rakouské císařovny Sisi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OBJQ
Nejnovější recepty
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 10 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 10 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 13 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 7 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 7 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 7 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 7 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 8 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 8 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 9 hodinami
Tématické fráze:
rakouské dorty,
rakouské zákusky,
dort sisi,
izabella řezy,
rakouský zakusek,
sisi krém,
řezy kardinál rakouský moučník,
dort císařovny sisi,
cukrárna sisi,
recepty na zákusky v rakousku,
dort řezy kardinál videorecept,
zákusek rakousky,
koláč císařovny sisi,
rakouský dort,
www,rakouske rezy,
sisi kejch,
recept na řez císařovny sisi,
ruže sissi,
rakouské bílkové sušenky,
rakouský krem
Suroviny:
bílek,
cukr krystal,
mouka hladká,
soda jedlá,
mák,
kokos,
žloutek,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mléko,
cukr vanilkový,
máslo,
rumové aroma,
šlehačka 33%,
cukr krystal,
smeta-fix,
sušenky kakaové,
džem meruňkový,
káva instantní
Komentáře (25)
Ale Izabell - když vidím foto a postup...dala bych si
Perfekní jak dortík tak i foografie .
Za mne jednoznačně
Kokos to jen trochu zjemní a dochutí ...podle mne...
No, pokud ten nečeskoneslovenský
Eja57: s dovolením: https://www.labuznik.cz/recept/makovy-dort-s-tresn...
I u nás máme slabost pro nemletý mák