Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustičková polévka se zeleninou a červenou čočkou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 784 kJ /
904 kcal
Bílkoviny32,84 g
Tuky42,63 g
Vláknina31,16 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy82,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmažíme dosklovata na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně nasekaný česnek, špetku muškátového květu a ještě krátce smažíme. Krok 2: Přisypeme očištěné kapustičky, větší kusy můžeme přepůlit, přidáme čočku, přilijeme vývar, osolíme, opeříme a promícháme. Vaříme do změknutí kapustiček a čočky, cca 15 minut. Krok 3: Do polévky můžeme ke konci vaření přidat i nasekanou petrželku, pažitku nebo mladé lístky celeru. Krok 4: Podáváme s nasucho osmaženou slaninou nebo opečenými krutony.

Zveřejněno 5. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QEyq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QEyq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kapustičková polévka, top recepty kapustickova polévka, zeleninová polévka recept, recept na zeleninou polévku s červenou čočkou, polévka z růžičkové kapusty s anglickou anglickou slaninou a červenou čočkou, prodej deva český brod, zeleninová polévka s červenou čočkou

Suroviny:
kapusta růžičková, mrkev, celer řapíkatý, pórek, máslo, česnek, čočka červená, mouka hladká, vývar, sůl, pepř mletý, květ muškátový, slanina,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu